VBS Grotenberge beloont verkeersveilige leerlingen met fluofuif

DSC_0671

Zottegem, 29/01/2018 –  VBS Grotenberge stimuleert haar leerlingen om ook tijdens de winter met de fiets of te voet naar school te komen. Met als belangrijke voorwaarde dat veilig en goed zichtbaar in het verkeer te doen.

Het enthousiasme van de leerlingen om gebruik te maken van een fluohesje, fietshelm en fietslicht werd beloond met een heuse Fluo-Flitsfuif, verwijzen naar de FLITS-campagne voor verkeersveiligheid.

“In elke klas hangt een grote spaarposter”, licht directeur Christ Meuleman toe. “Leerlingen die goed zichtbaar naar school komen, kleuren een fluohesje op deze poster in. Per rij van 10 fluohesjes, mag men een sticker op de spaarkaart kleven. Om deze kaart vol te krijgen, heeft elke klas 4 stickers nodig. Volle spaarkaarten leveren een beloning op! Maar, wij gaan nog een stapje verder…  Alle klassen werden uitgedaagd om 50 volle kaarten verzamelen. We sloegen de handen in elkaar en haalden op 2 weken maar liefst 56 kaarten binnen! En of de uitdaging dus geslaagd is, de fluofuif was dus meer dan verdiend.”