Vlaamse Ardennen op het vakantiesalon

Toerisme1

Algemeen, 01/02/2018 –  De regio van de Vlaamse Ardennen is goed vertegenwoordigd op het Brussels Vakantiesalon. Bij aanvang deze morgen en nog voor de massa bezoekers de Heizel paleizen overspoelde, konden we een praatje slaan met beide toeristische raadgevers.

De man van toerisme Geraardsbergen was paraat om alle toeristische troeven van Geraardsbergen aan de bezoekers kenbaar te maken. En die zijn er heel war wist hij ons te overtuigen, zeker met de vieringen van 950 jaar stadskeure en de unieke ligging van de stad.  Wat vooral opviel deze ochtend was de belangstelling voor Europa, waarbij ook het oosten met landen als Polen en Hongarije meer in de belangstelling komen van de Belgische toerist. Een driedaagse Boedapest in volle zomerseizoen op 19 augustus  met geleid stadsbezoek, boottocht en vuurwerk boven de Donau kost per persoon in een 4-sterrenhotel met maaltijden 236 euro per persoon in dubbele kamer. In het laagseizoen kun je zelfs 3 nachten met ontbijt en diner in een 4-sterrenhotel in het centrum op basis van een dubbele kamer voor 144 euro per persoon boeken. Wizz Air is een top lage kosten maatschappij die aan zeer lage prijzen naar Boedapest vliegt. Meer informatie bij de Nederlandstalige  peter.urbanyi@toureasttour.hu  . Frankrijk bezet gans paleis 4, Spanje doet het bescheidener met een grote stand waar alle regio’s vertegenwoordigd zijn. Portugal is niet aanwezig als toeristische federatie maar het land is aan een steile opmars bezig met zijn toerisme door het goedkope verblijf en de lage levensduurte. Polen kent jaarlijks een bemoedigende aangroei van toerisme vanuit Belgi ë, in Polen kan men quasi overal terecht in het Engels en het Frans en de lagere levensduurte dan in Belgi ë is voor de toeristen mooi meegenomen. De Poolse bezienswaardigheden, en die zijn talrijk,  zijn nog te weinig gekend bij de Belgen.

Vakantiesalon praktisch

Het Vakantiesalon op de Heizel in Brussel is nog open tot en met zondag 4 februari elke dag van 10 tot 18 uur. Kinderen van minder dan 12 jaar vergezeld door een volwassene hebben gratis toegang. Het salon bestrijkt de paleizen 3,4 en 5,  de stand van Toerisme Vlaamse Ardennen bevindt  zich in paleis 3.

Freddy De Schuiteneer.  

Toerisme2