Verkiezing Jeugdprinsenpaar in Lede

DSCF1073

Lede, 02/02/2018 –  Zaterdag 17 februari vanaf 13 u vindt in zaal De Bron in Lede de jaarlijkse verkiezing plaats van het Jeugdprinsenpaar. Er staat tijdens het kindercarnaval veel op het spel voor de kandidaten Yoni Brantegem en Emmely Boeykens die dingen naar de titel van jeugdprins en jeugdprinses. (R 17).

Organisator De Orde van de Leedse Hovaardige Boer is maar al te blij dat een jongen en een meisje zich hebben ingeschreven voor de verkiezing van het jeugdprinsenpaar. Op zaterdag 17 februari wordt al de 42 ste editie van het kindercarnaval georganiseerd. Het zijn hectische tijden voor Yoni Brantegem (15 j.) en Emmely Boeykens (13 j.). Ze moeten vooreerst de eer van hun carnavalsvereniging hooghouden en ze moeten minstens 60 procent van de punten halen. Alles hangt af van de namiddag zelf, de show en de steun van de supporters. Voor hun show kunnen ze gelukkig rekenen op de steun van hun carnavalsverenigingen en een sliert sympathisanten. Allemaal carnavalisten in hart en nieren. Ze beloven op hun kinderzieltjes dat ze een spetterende show gaan brengen. Yoni en Emmely hebben op hun prille leeftijd de Leedse carnavalsmicrobe te pakken. Al voor de verkiezing zijn ze de helden in hun eigen Leedse carnavalsvereniging. Yoni wordt aangemoedigd door de Leedse Carnavalsvereniging ‘Just Niet’ en Emmely krijgt de steun van de Leedse carnavalsvereniging ‘D’au Mollekes’. Uw aanmoediging is op zaterdag 17 februari heel belangrijk. Het wordt een namiddag vol amusement. Clown Jaspie fleurt het kindercarnaval op. De Orde van de Leedse Hovaardige Boer hoopt dat vele carnavalisten komen afgezakt naar zaal De Bron, Kerkevijverstraat in Lede. Uitkijken of Yoni Brantegem en Emmely Boeykens het nieuwe Jeugdprinsenpaar 2018 van Lede worden. Gaan kijken is de boodschap.

Reporter 17.

DSCF1076