“Beste VRT, wij willen óók op tv tijdens Ronde van Vlaanderen”

img_20170119_110204461_hdr

Zottegem, Herzele, Erpe-Mere – De VRT kreeg deze week een brief van de burgemeesters van Zottegem, Herzele, Erpe-Mere en Aalst. Ze pikken het niet dat ze betalen om de Ronde door hun stad/gemeente te laten rijden, terwijl daar niets van te zien is in de live-uitzending.

De vier zijn voor 3 jaar ‘Dorp van de Ronde’, waardoor het Ronde-peloton in het centrum is te zien. Maar dus niet op VRT. De burgemeesters dringen bij de VRT aan op een oplossing. Veel heeft te maken met het feit dat net op het moment dat het peloton voorbij rijdt, ergens tussen 12u00 en 13u30, de helikopters die de live-uitzending verzorgen gaan tanken. Daar nemen de burgemeesters geen vrede mee aangezien de VRT er vorig jaar wel in slaagde de Ronde met journalist Ruben De Gucht volledig uit te zenden. Volgens de VRT was dat toen dankzij het 4G netwerk, iets dat ze zich niet willen riskeren tijdens de live-uitzending van de echte ronde.

Bron Het Nieuwsblad

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180201_03333947

 

X