VW blijft topper, zuiver elektrische wagen verliest terrein

vw

Algemeen, 02/02/2018 – De inschrijvingscijfers van nieuwe wagens voor januari 2018 raakten bekend. Verleden jaar werden in januari 2017 zo’n 51.701 nieuwe wagens ingeschreven, dit jaar steeg dit met ruim 10 % tot een verkoop van 56.869 wagens.

Markante cijfers, zo kende de volledig elektrische Tesla een daling in de verkoop met maar liefst 65 %, de grootste stijging was er voor Dacia dat 42 % meer auto’s verkocht. In de top 20 verliezen enkel Mercedes en Citro ën terrein, alle andere merken winnen. De nieuwe top 5 ziet er als volgt uit: op kop VW gevolgd door BMW, Peugeot, Renault en Opel. Topper Renault ziet zich overvleugeld door Peugeot. De mindere cijfers van Tesla zijn het bewijs dat de volledig elektrische auto geen doorbraak kent, niettegenstaande de overheid deze wagens figuurlijk omhoog praat. De man in de straat denkt evenwel nuchter en schaft zich wel hybride wagens aan. Ook de plug-in hybride die oplaadbaar is aan het stopcontact en tot 60 km ver komt enkel op elektriciteit, doet het goed. Na die 60 km puur elektrisch rijden drijft dan een benzinemotor de wagen aan en tegelijk worden de batterijen van de wagen bijgeladen.

Freddy De Schuiteneer.