Dagverzorgingscentrum Huize Roborst opende gisteren de deuren

27459118_965562360259047_7931551831109799788_n

Zwalm, 03/02/2018 – Sinds gisteren beschikt Huize Roborst over een gloednieuw gebouwd erkend Dagverzorgingscentrum.

Directeur J. Rotsaert: “Ons dagverzorgingscentrum (DVC) biedt overdag opvang, gezelschap, zinvolle dagbesteding en verzorging aan ouderen die thuis wonen, maar nood hebben aan toezicht of verzorging. Met de komst van het DVC willen wij aan de bezoekers het behoud van hun mogelijkheden en zelfredzaamheid stimuleren. Hoewel de bezoeker centraal staat, willen we de familie niet uit het oog verliezen. Ook zij kunnen beroep doen op onze ondersteuning en worden betrokken bij de opmaak van het zorgplan. Goede contacten met de mantelzorgers, huisarts en thuiszorgdiensten beschouwen we dan ook als noodzakelijk om een optimale opvang te kunnen bieden.”

Voor wie?

Mensen die nood hebben aan sociaal contact – Mensen waar de zorg voor de mantelzorgers te belastend wordt – Mensen die zorg en begeleiding nodig hebben of die na een ziekte of operatie revalidatie nodig hebben. – Mensen die gedurende de dag nood hebben aan zorg en begeleiding.

Bert Broos.

Foto Directeur Rotsaert samen met medewerkers van het nieuwe centrum Anja en Sylvie.