Fusie Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem? “Nood aan grondig debat”

unnamed-70

Oosterzele / Sint-Lievens-Houtem, 04/02/2018 –  “N-VA Oosterzele wil werken aan een fusie op basis van inhoud, breed gedragen door de bevolking en waarbij elke partner te winnen heeft”, zegt Simon Lejeune, ondervoorzitter van N-VA Oosterzele.

De Oosterzeelse N-VA-afdeling reageert daarmee op de “ballonnetjes” die de afgelopen weken werden opgelaten over een mogelijke fusie met Sint-Lievens-Houtem. “Voor N-VA Oosterzele is een fusie vast en zeker bespreekbaar. Het is een thema waar elke partij zich in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op kan en zal positioneren. Ook N-VA Oosterzele zal dit doen. Alleen is het nog veel te vroeg om al te focussen op één mogelijke partner, laat staan te communiceren over een naam die deze mogelijke fusiegemeente zal dragen. Dit zijn zaken waarover een grondig debat noodzakelijk is”, stelt Simon Lejeune.    N-VA Oosterzele wil dit debat voeren, over de Oosterzeelse partijgrenzen heen. Inzake fusies roepen wij dan ook op tot het voeren van opbouwende politiek. Het voeren van afbraakpolitiek in dit debat komt een sterke fusie allerminst ten goede en schaadt dan ook de belangen van elke Oosterzelenaar. Oosterzele heeft voldoende kwaliteiten om een sterke rol te spelen in een mogelijk fusieverhaal.

unnamed