Die Verdammte Spielerei zet Scheldewindeke op stelten

DDL oosterzele die verdammte spielerei (1)

Scheldewindeke, 04/02/2018 –  GC De Kluize Scheldewindeke, 1 februari 2018. Uitverkocht. Van een succes gesproken. Een blij gemutst publiek dat samen komt voor een knotsgek muzikaal avondje. Die Verdammte Spielerei, wat een heerlijke combinatie van muziek, humor en totentrekken. De Oosterzeelse cultuurtempel was met de intro van de reus (Stefaan De Winter) tussen het publiek meteen opgewarmd. (R 17, foto’s DDL).

De machine rond Die Verdammte Spielerei draait op volle toeren. Velen wouden er per se bijzijn. En of ze gelijk hadden. Die Verdammte Spielerei ging grandioos van start en doet alleszins wat het moet doen: het publiek enthousiasmeren. Het orkest deed alvast heel wat kinnenbakken vallen. Het publiek werd ondergedompeld in een avondje vol ongeremd plezier. Als er één ding was dat het zestal met elkaar gemeen hadden: allemaal hadden ze er zin in om in GC De Kluize voor een heus feest te zorgen. De muzikale en grappige hoogmis lokte veel publiek, ook buiten de fusiegemeente. Die Verdammte Spielerei verenigt enthousiaste muzikanten. Onder de leiding van die ‘verdammte’ reus Stefaan De Winter duiken ze de nacht in, hij tilt niet alleen ‘zijn’ muzikanten maar ook het publiek mee. Aan de toog veel dronkenmanspraat, gelal, gebrul,…en ja er wordt nogal wat afgedronken (wat zullen we drinken!….), hierin blinkt ook de Reus, de Nachtvorst, met kop en schouders uit. Waar blijft hij ze gieten? Heerlijk avondje. Die Verdammte Spielerei loste de hoge verwachtingen in. Humor staat bovenaan de agenda. Lachen, gieren, brullen geblazen   in het GC De Kluize. Een optreden van Die Verdammte Spielerei vonkt en spettert.

Topmuzikanten

Met Roeland Vanhoorne, Pieterjan Vandaele, Bjorn Verschoore, Thomas Van Gelder en Ruben Cooman heeft Die Spielerei   topmuzikanten in huis. Johan Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart,…draaien zich zeker niet om in hun graf. Schitterende muzikanten. Hoog niveau. Met zijn grenzeloze schat aan fratsen en capriolen steelt ‘Nachtvorst’ Stefaan De Winter de show. Hij voelt zich duidelijk in zijn sas als hij ongegeneerd de show mag stelen. Zeker als hij geruggensteund wordt door een uitstekend orkest. Een zaal aansteken is voor ‘komiek’ De Winter slechts het begin van de strijd. Grappig, dolkomisch, verrassend vond het publiek. Die Verdammte Spielerei was direct op toerental. Lachsalvo’s worden aangevuurd. Tot intens plezier van het publiek. Entertainment van de bovenste plank. De interactie met het publiek is groot. Om maar te zeggen dat het vlamde. De sfeer was opperbest en meermaals uitbundig. Anderhalf uur eens je zorgen vergeten en niet over de grote maatschappelijke problemen moeten nadenken. Het publiek bedankte met een langdurig warm applaus.

Wie er niet bij kon zijn (de zaal was vlug uitverkocht), noteert alvast Sinksenkermis,   dinsdag 22 mei, rondgang van de knotsgekke band Die Verdammte Spielerei tijdens de avondmarkt. Een absolute aanrader.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.

                                                           
X