Ninove plant een ‘ontmoetingsboom’

SORI0018.jpg

Ninove, 07/02/2018 – Een paar maanden geleden kreeg de stad van Ninovieter Ishaak Testelmans de vraag om een ontmoetingsboom aan te planten aan ’t Oeversteksken. Met als doel er een ontmoetingsplaats te maken waar mensen bijvoorbeeld tot rust kunnen komen of nieuwe mensen kunnen ontmoeten.

Het idee van Ishaak om een ontmoetingsboom aan te planten werd positief onthaald door het stadsbestuur. De boom kreeg een plaatsje in de groenzone tussen de parking van het H.H.Harteninstituut en de Dender.

“Bomen worden al van oudsher gebruikt als ontmoetings- en herinneringsplaats. In onze moderne tijd is de symboliek wat verwaterd maar het is nog steeds nuttig om mensen een plek te geven waar ze tot rust kunnen komen en waar ze leuke herinneringen aan hebben”, aldus Testelmans. “Die vroegere ontmoetingsbomen zijn op sommige plaatsen zelfs kunnen uitgroeien tot heuse veteraanbomen van enkele honderden jaren oud. Zo is de oudste eik van Belgi ë een zomereik die 500 à 600 jaar geleden werd aangeplant naast de kerk in het dorpje Liernu.”

Sophie Richez.