Peloton Mopeds brommen over de Oude Kwaremont, de Muur van Geraardsbergen, de Koppenberg en de Paterberg – Red Bull All The Way: 163 kilometer

image008

Algemeen, 07/02/2018 –  Over heel Belgi ë sleutelen duizenden mannen én vrouwen dagelijks aan hun brommer. Ze zoeken naar onderdelen voor hun Flandria, Camino of Mash online, tikken oldtimers voor een spotprijs op de kop en rijden op zondag het land rond met gelijkgestemde zielen. Want vriendschap, motorsport en fun, daar draait het om! Voor hen organiseert Red Bull op zondag 18 maart 2018 Red Bull All The Way, een uitdagende tocht van 163 kilometer door de Vlaamse Ardennen. Een peloton mopeds van 50CC over de mooiste wegen, steilste hellingen en meest uitdagende kasseistroken dus, met start in Brugge en aankomst in Oudenaarde.

“Jongeren met een hart voor oldtimers, verslingerd aan de geur van vuile olie en twee- en viertakt. Fantastisch van Red Bull om daar eindelijk iets mee te doen!” zegt Dora Cabergs van de BFOV. “Red Bull All The Way is een erg leuke manier om jongeren aan te spreken en de schoonheid van het werken aan oude voertuigen in de verf te zetten. Het is veel meer dan een leuke hobby, en dat mag heel Belgi ë weten!”

Van Brugge naar Oudenaarde is natuurlijk geen toeval. Twee weken later denderen de beste wielrenners ter wereld immers over dezelfde hellingen, kasseien en binnenwegjes op zoek naar eeuwige roem tijdens De Ronde Van Vlaanderen. Het geselecteerde peloton van Red Bull All The Way steekt straks minstens evenveel tijd in hun stalen ros. Alles rijklaar krijgen tegen zondag 18 maart 2018 wordt immers een heuse opdracht. Zeker als je enkele pareltjes in je garage hebt staan en niet kan kiezen met welke moped je de uitdaging wil aangaan.

Red Bull All The Way - Parcours

Challenges

Niet zomaar een tourtocht natuurlijk, maar op de bekendste Vlaamse hellingen een fikse challenge, net zoals in de koers.

–                           Aan de Oude Kwaremont tover je een wheelie uit je moped

–                           Op de Muur van Geraardsbergen moet de motor uit

–                           Op de Koppenberg moet je zolang mogelijk surplacen

–                           De Paterberg vormt het decor voor een heuse dragrace

Het doel? Alle checkpoints halen en zoveel mogelijk punten scoren tijdens de challenges op de hellingen. Met een bolletjestrui en natuurlijk een coole prijs voor de winnaars in elke categorie: oldtimers en niet-oldtimers.

 Inschrijven?

Dit wil je niet missen? Schrijf je dan aan een rotvaart in op  http://www.redbull.be/alltheway! Let wel, om deel te nemen moet je tussen de 16 en 35 jaar oud zijn en aan de start staan met een moped Klasse B m ét originele 50CC-motorblok. Zowel tweetakt- als viertaktmotoren zijn toegelaten, scooters niet. Alle inschrijvingen worden gescreend, waarna het definitieve deelnemende peloton wordt bekendgemaakt.

Meer vragen? Stuur dan een mail naar  alltheway@redbull.be!

#RedBullAllTheWay

Facebook:  https://www.facebook.com/events/1949843905043008/

Red Bull All The Way