De koerskriebels borrelen op. Wie gaat de uitdaging aan? Unieke broodzakken tijdens Dorp van de Ronde in Zottegem

Broodzak 1

Zottegem, 13/02/2018 – Wordt het peloton van de Ronde van Vlaanderen in Zottegem verwelkomd door honderden kleine Flandriens? Als het van schepen Kurt De Loor afhangt wel.

“We hebben beloofd om drie jaar lang Zottegem Dorp van de Ronde te vieren met tal van activiteiten en acties. Ook dit jaar pakken we uit met een paar speciallekes”, lacht schepen van Toerisme en Citymarketing Kurt De Loor. “We pakken uit met een toffe actie, met unieke Kleine Flandriebroodzakken. Bij Toerisme en Citymarketing zitten ze nooit om een creatieve actie verlegen.”

Zottegem is Dorp van de Ronde voor 2017, 2018 en 2019. Als wielerstad zetten we uiteraard drie jaar lang alle zeilen bij en dat niet alleen op de dag van Vlaanderens Mooiste, maar het ganse jaar.

De kasseien maken de koers

De kasseien van de Paddestraat en de Lippenhovestraat spelen een prominente rol in het parcours van de Ronde en zetten Zottegem als wielerstad op de kaart. Die kasseien vormen de rode draad, met als slogan “De kasseien maken de koers”.

De Kleine Flandrien

De Kleine Flandrien blijft een vast ingredi ënt van Zottegem, Dorp van de Ronde. Het is onze sympathieke mascotte en wordt ook gebruikt als logo.

“De Kleine Flandrien moet kinderen, ouders en grootouders warm maken voor de koers. Hij is eigenlijk wie we diep van binnen allemaal zijn: een klein jongetje dat droomt om ooit Vlaanderens mooiste te winnen.” zegt Kurt.

De kleine Flandrien broodzak

Dit jaar pakken we uit met een unieke actie. Vanaf 12 maart verpakken verschillende Zottegemse bakkers hun groot rond brood in een speciale De Kleine Flandrien-broodzak.

Om iedereen warm te maken voor Vlaanderens Mooiste, uiteraard. Maar er is meer.

We willen er een fijne actie aan koppelen. Iedereen kan de broodzak op zijn hoofd zetten of er de ogen uitknippen en de koers bekijken door de lens van De Kleine Flandrien.

Massaal doen tijdens de doortocht, in de Rondedorpen en langs het parcours!! Zo verschijnt onze stad op een creatieve en speelse manier misschien wel in beeld. Wie gaat mee de uitdaging aan?

Dorp van de Ronde

Zondag 1 april is een wielerhoogdag en die gaan we samen vieren. Samen met een aantal horeca uitbaters, verenigd in Lamoral Music City Zottegem, toveren we de Markt om tot het Zottegemse Rondedorp. Van 9 tot 11 uur kunt u er genieten van een gratis ontbijt. Croissants, koeken en koffie en fruitsap. Van 11 tot 12 kunt u genieten van de Platte Choco’s, zij brengen live hun Rondelied. Op de middag en dat voor de rest van de dag kunt u ter plekke een hapje eten en een glas drinken en na de aankomst omstreeks 16.30 zorgt DJ S-Sound voor een knaller en dat tot 10 uur ’s avonds.

Op groot scherm hoeft u niets te missen van de Ronde, m ét de startuitzending. Het wordt twee keer drummen voor de koers: om 10.55 uur passeren de Junioren, om 11.50 uur de Dames en omstreeks 12.40 uur wordt het drummen om de Eliterenners aan te moedigen.

Het worden ongetwijfeld kippenvelmomenten.

Ook op 1 april

Velzeke. Penitentenlaan. Volksfeest met Ronde op groot scherm.

Velzeke. Paddestraat. Drankenstand Radio Mfm.

Godveerdegem. Godveerdegemstraat. Cupcakes en appelsap.