Donderdagmarkt keert terug naar vertrouwde locatie

Markt oudenaarde Paco Stevens 1

Oudenaarde, 15/02/2018 –  Vanaf 1 maart verhuist de wekelijkse donderdagmarkt in Oudenaarde opnieuw naar het vertrouwde marktplein. In samenspraak met alle marktkramers, kwam de dienst economie van de stad tot een aantrekkelijke nieuwe opstelling met een gevarieerde mix van producten.

Burgemeester Marnic De Meulemeester: “De wekelijkse markt vormt het kloppend hart van onze stad en hoort dan ook thuis in het centrum, dat heeft nooit ter discussie gestaan. Voor veel mensen is aan het marktgebeuren ook een belangrijke sociale dimensie verbonden: eerst doen ze hun boodschappen en vervolgens wordt bij een koffie of een pintje nagepraat met vrienden en kennissen.”

De commerci ële waarde van de donderdagmarkt blijft dus belangrijk voor de stad. Ondanks de concurrentie van online ketens en supermarkten, merken ze in Oudenaarde een toenemende populariteit van de authentieke marktproducten.  Zelfstandigenorganisatie NSZ bevestigt dit aanvoelen: volgens hun cijfers steeg het aantal marktkramers de voorbije vijf jaar met 3,8%.  “Uit onze bezoekersstatistieken blijkt ook dat niet enkel inwoners uit Oudenaarde en buurgemeenten maar mensen uit de gehele ruime regio onze donderdagmarkt bezoeken” zegt burgemeester De Meulemeester.  “In dat opzicht is een verankering van de markt binnen het kernwinkelgebied een goede zaak: ook onze horeca en handelaars varen wel bij het vele volk dat wekelijks naar Oudenaarde afzakt. Wij zullen dus -zoals afgesproken met de marktkramers- volop blijven inzetten op de promotie van de donderdagmarkt.”

In Oudenaarde werd bij de recente heraanleg van marktplein en omgeving ook rekening gehouden met de marktkramers, iets wat door de toenemende populariteit van groen- en andere elementen binnen de openbare ruimte niet overal even evident is.  De stad maakt zich bovendien sterk dat er op termijn nog ruimte is voor uitbreiding van de markt.  “Eens de temperaturen opnieuw wat stijgen, zullen de bezoekers zich dankzij de sfeer en uitstraling van onze vernieuwde Markt in combinatie met de gezelligheid van het kuieren tussen de vele kraampjes, op vakantie wanen in een of ander zuiders land”, besluit de burgemeester.

Foto  Paco Stevens.