Oproep: Registreer je nu op BE-Alert

Oproep BE-alert (1)

Zottegem, 15/02/2018 –  Zottegem roept haar inwoners op om zich online te registreren op BE-Alert alarmeringssysteem waarmee de overheid burgers kan verwittigen in noodsituaties.

“Het systeem is in staat om alle personen binnen een bepaalde zone in de onmiddellijke omgeving van de noodsituatie snel op de hoogte te brengen gebracht met een uniforme en duidelijke boodschap van een offici ële bron”, legt burgemeester Jenne De Potter uit. “Door dit systeem Zo kunnen we nog sneller op de bal spelen en omwonenden verwittigen of informeren in noodsituaties en kunnen we hen op een snelle manier de nodige aanbevelingen doorgeven, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. De boodschappen worden verstuurd via sms, e-mail of een gesproken bericht op de vaste telefoonlijn. Wie er gebruik wil van maken kan zich gratis inschrijven via de website be-alert.be. We doen daarom een oproep aan iedere Zottegemnaar om zich online te registreren op het systeem, want het kan in extreme gevallen zelfs levens redden.”