Omloop Het Nieuwsblad in zicht, maar eerst de jeugd!

Oefenkoersen Bottelare

Bottelare, 15/02/2018 –  Het veldritseizoen loopt zo goed als op zijn einde. De Omloop Het Nieuwsblad wordt de eerste grote confrontatie op Belgische bodem voor heel wat klassieke renners. Maar een week voor de Omloop wordt het eerst uitkijken of de Oost-Vlaamse jeugd al met een uitstekende conditie naar buiten kan komen tijdens de traditionele oefenkoersen in  Bottelare.

Sommigen zullen nog in Spanje vertoeven om de conditie aan te scherpen, maar zij die hier bleven kunnen zich al eens meten met elkaar. Bottelare is dus opnieuw de opener met zijn oefenkoersen en dit voor alle Oost-Vlamingen en renners die bij een Oost-Vlaamse ploeg rijden..

Op zaterdag 17 februari  komen de nieuwelingen en de junioren aan de beurt. De start bij de nieuwelingen wordt om 13 uur gegeven en deze jongsten moeten 7 ronden afleggen van 6,3 km met telkens de beklimming van de Asselkouter als moeilijkste obstakel. In deze reeks mogen ook de dames-nieuwelingen en dames-junioren hun opwachting maken. Om 14.30 uur is er dan de start van de heren-junioren. Deze categorie zal 10 ronden moeten afleggen. Hierin mogen ook de dames-elite starten. Het wordt uitkijken wie er al de goede conditie te pakken heeft. Zij die hier al aanspraak maken op een mooie uitslag zullen er zeker ook de eerstkomende grote wedstrijden al staan. Want dit parcours liegt niet en de besten treden hier automatisch al op het voorplan.

Op zondag 18 februari is het dan de beurt aan de heren Elite met en zonder contract, de beloften, de masters en de cyclosportieven. Iedereen die woonachtig is in Oost-Vlaanderen of bij een Oost-Vlaamse club rijdt mag hier aan de start komen. Deze renners moeten 15 ronden afleggen en zullen voor hun eerste wedstrijd 95 km moeten afleggen. Kan het cycling team VDM Van Durme — Michiels — Trawobo, met hun goudhaantje Benjamin Verraes uit het naburige Moortsele, al meteen een eerste overwinning behalen? Of krijgen zij veel tegenstand van de Cibel-ploeg en de ploeg van Peter Bauwens: Tarteletto-Isorex. Of zouden er nog andere renners zijn die ook heel wat kilometers achter de kiezen hebben. Telkens zagen we dat renners die al een trainingsstage in Spanje achter de rug hadden het deelnemersveld domineerden. De start op zondag wordt om 14 uur gegeven. Alle formaliteiten zijn in de Visitatieschool in de R.A. Stas De Richellelaan te Bottelare.

Erwin De Clercq.