Lezersbrief: “Oudenaardse jeugd wordt achteruit geschoven”

Oudenaarde Carillon.jpg

Lezersbrief Jeugdraad Oudenaarde, 15/02/2018 –  Open brief over de festiviteiten aan de
Donkvijvers te Oudenaarde.

Beste jeugd

Beste beleid

Vorige week werd het nieuws gelanceerd dat het jaarlijkse festival ‘United’ georganiseerd zal worden rond de terreinen van De Donkvijver. Een openluchtfestival op een prachtige locatie, dit is iets waar we met verschillende jeugdverenigingen al jaren van dromen maar telkens het deksel tegen onze neus krijgen. Enkele maanden geleden wou ‘Nacht van de Jeugdbeweging’ zijn jaarlijkse editie laten doorgaan op deze terreinen maar na heel wat discussie kreeg de KSA Sint-Jacob Oudenaarde het verdict dat het evenement niet kon plaatsvinden. Dit door een negatief advies van Stad Oudenaarde met een nogal ruim omschreven reden dat evenementen zoals deze voor teveel overlast zouden zorgen. We vragen ons dan ook af waarom het ene evenement wordt goedgekeurd en het andere niet. Zo blijkt een driedaags festival met drie podia en camping wel te mogen plaatsvinden.

We vinden het jammer dat het financi ële gewin van de stad verkozen wordt boven de creativiteit van de jeugd. “Wij zijn Oudenaardse jeugd en we willen evenementen organiseren voor de Oudenaardse jeugd en zouden heel graag de steun krijgen van de Stad.” klinkt het bij KSA Oudenaarde. Het is teleurstellend dat er geen consistent beleid gevoerd wordt. Bovenal vinden we het betreurenswaardig dat er niet eerlijk gecommuniceerd wordt met jongeren die toch een groot deel uitmaken van de werking en het imago van de stad. Wij hopen hier maar al te graag meer informatie over te krijgen, een uitleg waarom een resolute ‘nee’ toch een ‘ja’ kan worden zodat evenementen ook buiten evenementenhal de Qubus kunnen plaatsvinden. Graag willen ook hiermee een debat te openen om een oplossing te vinden omtrent deze kwestie.

Jeugdraad Oudenaarde

Oudenaardse Jeugd

Foto  Paco Stevens