Verkeer richting Aalst wordt 1,5 jaar omgeleid

Vierwegen

Herzele, 15/02/2018 – Vanaf maandag 26 februari worden de Oudenaardsesteenweg in Burst en de Provincieweg in Borsbeke heraangelegd. Ook het kruispunt Vierwegen in Herzele wordt aangepakt.

De baan krijgt een gescheiden rioleringsstelsel en achteraf ook een nieuw wegdek in asfalt. Er komen ook vrijliggende fietspaden langs beide zijden en nieuwe bushaltes. In zones met minder bebouwing komen ook groenbuffers tussen de rijweg en de fietspaden, op die plekken verdwijnen die parkeerstroken die nu vooral door vrachtwagens worden gebruikt. Bij het binnenrijden van de bebouwde kom in Borsbeke komt een asverschuiving met middeneiland om de snelheid van het verkeer te verminderen. De werken zullen duren tot het najaar van 2018. Verkeer richting Zottegem blijft mogelijk, maar voor autoverkeer van Zottegem   naar Aalst zal er een omleiding zijn via Herzele, Ressegem en Burst. Zwaar verkeer wordt omgeleid via de E40. In het centrum van Herzele wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Groenlaan, Kerkstraat,Burgemeester Matthysstraat en Oudendries. In dezelfde periode wordt ook het kruispunt Vierwegen aangepakt. Er komen extra afslagstroken naar de Stationsstraat en de Houtemstraat. In een latere fase komt er ook een extra afslagstrook vanuit de Stationsstraat richting Aalst.

Meer info tijdens de werken via  www.wegenenverkeer.be/Herzele

Bron Het Nieuwsblad

Anderhalf jaar werken aan Oudenaardsesteenweg