Radio Star marathon MFL-Herzele brengt maar liefst 25.457 euro op

 

MFLgroepzot

Herzele, 20/02/2018 –  MFL-Herzele (Muziek Financiert Leven in Herzele) trok in haar tweede editie de kaart van de Herzeelse jeugdverenigingen. Maar liefst vijf projecten werden geselecteerd: KSA Hillegem, Chiro Okido Herzele, Chiro Sint-Katrien Steenhuize, Jeugdhuis De Wattage en Vzw De Troon.

MFL-Herzele bracht, na een radiomarathon van 36 uur in het weekend van 25 en 26 november 2017 op Radio Star, een totaalbedrag van 23.465 euro op, wat werd bekend gemaakt tijdens de slotshow in De Reisduif in Woubrechtegem. Nadat alle acties werden afgesloten, liep dit eindbedrag nog op tot 25.457 euro. Dit werd samengebracht door acties van verenigingen, scholen en individuen, door verzoekplaatjes aan te vragen tijdens de radiomarathon en door de vele zelfstandigen die een TOP 3 aanvroegen.

Enkele grote donateurs:

  • Vzw Wijnhuize Leeft organiseerde een carwash en snoepverkoop, goed voor € 6.014
  • Chez Kit nam een single op en verkocht maar liefst 1000 exemplaren: € 5.000
  • De wafelenbak, samen met de 5 jeugdverenigingen, bracht € 3.686 in het laatje
  • Lions Herzele en Discount Sonck brachten elk een cheque van € 1.000

Ook enkele te vermelden bijdragen:

  • Belfius Herzele gaf heel wat kaarten voor Club Brugge te veil, alles goed voor € 430
  • Bloemen Goessens hield een ladies night en doneerde € 1 per deelnemer, er waren 400 dames aanwezig
  • Doctor Bloom ging on the road en verkocht overal bloemstukjes, goed voor 150 euro
  • Yves Segers en Danny De Roover kwamen live in de studio en veilden er enkele CD’s, wat € 150 opbracht
  • De leerlingen van de gemeentelijke basisscholen verzamelden rosse centjes, 186 euro.
  • De leerlingenraad van het Sint Paulus verkocht chocomelk en zamelde daarmee 300 euro in

In februari kwam een onafhankelijke ‘raad der wijzen’ samen om, op basis van de ingediende dossiers, de gelden te verdelen. Ze hielden rekening met diverse criteria, zoals het eigenlijke project en het bereik van het project. Hierbij de verdeling van de fondsen en wat ermee zal gebeuren:

–                KSA HILLEGEM: € 5.302

KSA Hillegem zal het ingezamelde geld gebruiken om hun (speel)tuin en voorgevel te vernieuwen. Ten eerste zouden ze graag investeren in een nieuwe stockageruimte, aangezien het oude op instorten staat. Verder zullen zij de huidige speeltuigen laten controleren en opknappen. Ook een geschiktere grasmachine zou geen overbodige luxe zijn. Aangezien hun voorgevel in het verleden beklad werd door vandalen, kan deze een likje verf gebruiken. Daarbovenop zouden zij graag, om het vandalisme tegen te gaan, de omheining willen versterken (ander poortje, betere sloten).

–                CHIRO OKIDO HERZELE: € 5.650

Chiro Okido Herzele staat garant voor het amusement en de sociale ontplooiing van Herzeelse kinderen en jongeren. Tweewekelijks staat hun leidingploeg paraat om hun 200(!) leden te entertainen. Reeds jaren maken zij daarvoor gebruik van de gemeentelijke lokalen in de Tuinwijkstraat. Zij ondervinden echter dat de lokalen die zij momenteel gebruiken ondermaats zijn om zo’n groot aantal kinderen te huisvesten of activiteiten te ondernemen. Het MFL-project is voor hen een ideale gelegenheid om een grootschalig project op te starten die de toekomst van deze Chiro moet garanderen en de bouw van nieuwe lokalen kan bewerkstelligen. Zij dromen van lokalen met voldoende speelruimte, voldoende opslagplaats, aangepast sanitair met douches en toiletten en een volledige keukeninrichting.

–                CHIRO SINT-KATRIEN STEENHUIZE: € 5.501

Met zo’n honderdtal leden is Chiro Steenhuize een relatief omvangrijke jeugdbeweging. Reeds jaren organiseren zij tal van activiteiten met het oog op een sterkere financi ële stand van zaken. Zij vergaren deze middelen met als enig doel de bouw van een nieuw lokaal, want jammer genoeg is het huidige lokaal al enige tijd te klein.
Chiro Steenhuize hoopt dan ook via MFL-Herzele een extra financi ële injectie te ontvangen, teneinde deze nieuwbouw te bespoedigen.

–                JEUGDHUIS DE WATTAGE: € 4.903

Tegen 2030 wil gemeente Herzele in het kader van  het project Klimaatgezond Zuid-Oost-Vlaanderen  klimaatgezond worden. Concreet wil dat zeggen dat gemeente Herzele gaat voor 40% minder CO2-uitstoot op haar grondgebied zorgen. Zij roepen dan ook alle inwoners, verenigingen en bedrijven op om hun steentje bij te dragen. Jeugdhuis Wattage neemt die oproep ter harte. Zij beseffen dat ze een grote verbruiker zijn van ‘vuile energie’. De frigo’s draaien dag in dag uit en hebben geen goed energielabel. De verlichting is derdehands en verbruikt enorm. Dat moet en kan beter. Zij hopen de MFL-gelden hiervoor te kunnen investeren. Als tegenprestatie organiseren zij trouwens een zwerfvuilactie met al hun leden.

–                VZW DE TROON: € 4.101

Vzw De Troon organiseert meerdaagse trainingen voor kinderen en jongeren rond zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfcontrole en weerbaarheid. Deze kampen worden begeleid door een professioneel team van erkende trainers, pedagogen, onderwijzers, opvoeders en animatoren. Aangezien een dergelijke meerdaagse een grote financi ële inspanning vraagt, worden jammer genoeg enkele ouders met een zeker budget niet bereikt. Met de steun van MFL-Herzele wil vzw De Troon in Herzele een heuse ‘dag van de weerbaarheid’ organiseren, waarbij de kosten zo laag gehouden worden, dat al onze jongeren hierop kunnen aanwezig zijn.