Backaert en Devalck geven alcoholvrije boost voor De Omloop

28166904_977191665762783_772451644913036346_n

Brakel, 21/02/2018 –  Nog 8 dagen en dan loopt de alcoholvrije maand, Tourn ée Min érale, op z’n eind. Geen evidentie en nog vaak taboe.  Daarom roepen Frederik Backaert, Marijn Devalck, de regionale welzijnspartners en de lokale besturen in de Vlaamse Ardennen hun burgers op vol te houden.

Ze dronken zich moed in met een verse mocktail getrapt door Frederik Backaert, wielrenner en kanshebber voor De Omloop zaterdag. “Dit was de ideale training: lekkere sapjes trappen, nog wat energie op doen en goed slapen!”. Marijn Devalck springt bij: “Wat een fijn gevoel eens een periode weinig alcohol te drinken. Er bestaan nog lekkere alternatieven ook ! Wie weet geeft Frederik Backaert zijn supporters zaterdag wel een ‘Tourn ée Min érale’ bij winst? Marijn Devalck: “Mijn gedacht!”

Het geheim van Frederik Backaert: Tourn ée Min érale !

Tourn ée Min érale is terug. Na het succes van de campagne in 2017 slaan de VAD en de Stichting tegen Kanker opnieuw de handen in elkaar om de Vlaamse burger de sensibiliseren over de voordelen van een maand zonder alcohol. Dat terug meer dan 100.000 mensen meedoen bewijst dat mensen zich goed voelen bij zo’n maand. Beter slapen, meer energie, een stralende huid… . Vele voordelen om gezondheidsproblemen zoals kanker te voorkomen.

Ook de lokale besturen en regionale partners hebben dit begrepen. In Herzele bijvoorbeeld zijn alcoholvrije alternatieven in het lokaal dienstencentrum te verkrijgen, hetgeen ook bij Triamant in Zottegem het geval is. Het personeel van de gemeente Zwalm, en groepen uit AZ st-Elisabeth Zottegem en politie Vlaamse Ardennen geven het goeie voorbeeld en zetten alcohol aan de kant. In Oosterzele zijn de (nieuwjaar)recepties alcoholvrij dankzij ‘Meer van Zonder’ en wordt door de Stad Zottegem een alcoholvrije cocktail verkozen dankzij de scholen: ‘My Clementine’. Ook Brakel, Maarkedal, Lierde, Horebeke, Ronse en Sint- Lievens- Houtem ondersteunen dit initiatief.

De campagne wordt regionaal ondersteund door Logo Gezond+, Pisad-CGG en Drugpunt.

Bert Broos.  

28280092_977191589096124_2730302273235894291_n