Laatstejaars atheneum Zottegem organiseren mountainbiketocht

mtb2

Zottegem, 21/02/2018 –  Op zondag 18 februari werd het Zottegemse atheneum de ontmoetingsplaats van maar liefst 327 modderduivels. Drie leerlingen uit het laatste jaar L.O. & Sport organiseerden met steun van het Vlaams ondernemersplatform VLAJO voor het eerst een mountainbiketocht met vooral de Zwalmstreek als uitvalsbasis. Deze opdracht maakte deel uit van hun eindwerk.

Er werden gevarieerde parcoursen van 32 en 50 km uitgestippeld door de leerlingen Gilan Verhecken, Lloyd Sprangers en Alex Iudica, met hun droomcoach Kristof Leroy als steunpilaar.  In de lessen toegepaste economie stelden de leerlingen, onder toezicht van hun fiere leerkracht Stijn Van Nieuwenhove, een gedetailleerd businessplan op dat met hulp van familie en vrienden vorm kreeg… En hoe!  De deelnemers, waaronder enkele sportieve KAZ-leerkrachten, reageerden na afloop laaiend enthousiast over de samenstelling van het parcours, de ontvangst en de uitgebreide bevoorrading halfweg.