Carnaval Lede: Lukas wint ‘Gouden Boerke’

DDL lede karamellenworp en boerke (5)

Lede, 21/02/2018 –  Na de verkiezing van het Jeugdprinsenpaar in zaal De Bron staat steevast de ‘karamellenworp’ op de Leedse carnavalsaffiche. Het Prinsenhof organiseert het niet meer weg te denken evenement en maakt er een jaarlijkse traditie van. (R 17, foto DDL).

Ook op de editie 2018 troepte veel volk samen in de omgeving van De Bron. Elk jaar opnieuw een mooi tafereel, veel grijpgrage handen om naast snoep, de hoofdprijs in handen te krijgen. De hoofdprijs, het Gouden Boerke, werd gewonnen door Lukas Lanckman uit Impe. En of het gezin Lanckman gelukkig en fier was toen Lukas het kostbare juweel in ontvangst mocht nemen. Er mochten ook nog een sliert gelukkige prijswinnaars huiswaarts. Kersvers prins carnaval Kristof en schepen van feestelijkheden Elke Meganck zagen dat het goed was. Zaterdagavond had in zaal De Bron de machtsoverdracht plaats. Het levert altijd een vermakelijke avond op. Op zondag 18 februari trok de 66 ste carnavalsstoet, in ideale weersomstandigheden, een deugddoend winters zonnetje, door de straten van Lede. Alweer veel prachtige wagens, grappen, lokbroeken, Leedse politieke humor (o.a. de heraanleg van het marktplein werd op de korrel genomen), dolle satire. De Ledenaars zitten er niet om verlegen. De carnavalsverenigingen D’au Mollekens, Oetsjewaa, Special, De Slekketisjen, D’Engelen, De Kontenbonkers, Just Niet, Grat Af, Goedemor, en de Wichelse Ch épapkes, eenmansgroepen,… hebben zich afgesloofd om er een revue van leukigheid van te maken. Lede blijft nu al 66 jaar lang de zotskap opzetten. Op maandag 19 februari werd carnaval Lede afgesloten met de popverbranding.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.