Leerlingen vertrouwd met traditie in Geraardsbergen

DSC_0688

Geraardsbergen, 26/02/2018 –  De kinderen van de basisschool van het Sint-Jozefsinstituut, beter bekend als het Karmelieten, vierden hun eigen versie van het Krakelingenfeest.

De voorbije weken werkten ze rond de geschiedenis van Geraardsbergen, bezochten ze de plaatselijke musea en bakten zelf krakelingen. Op de speelplaats werd de de sage van de Krakelingen door de leerlingen vertolkt. Daarna volgde de volksdans naar analogie met de vreugdedans bij Tonnekensbrand. De apotheose van het gebeuren was uiteraard de Kralingenworp zelf. De leerkrachten gooiden mastellen naar de graaiende kinderen en wie een gouden krakeling ving, kreeg een fijne beloning. Om de twee jaar doet basisschool Karmelieten een optocht in de straten van Geraardsbergen maar dit jaar hebben de leerlingen het Krakelingengebeuren uitgebeeld binnen de schoolmuren. Een fijn voorsmaakje op het eigenlijke Krakelingenfeest van gisteren.