Programma Bacchusviering zaterdag 3 en zondag 4 maart

Bacchhus

Sint-Lievens-Houtem, 27/02/2018 –  Kindercarnaval, Balmask é en carnavalsstoet…  Een volledig overzicht van het programma “Bacchusviering” op zaterdag 3 en zondag 4 maart 2018.

KIENTSESBACCHUS, kindercarnaval in de Bacchustent op den Dries

Het Bacchusweekend gaat van start op zaterdag 3 maart. Om 15:30 gaat de deur open van de verwarmde tent op den Dries en om 16:00 gaat het “KIENTSESBACCHUS” van start met een goochelshow van clowns Kobe & Jojo. Om 17:00 is er een half uurtje pauze waarbij de kientses op een verrassing worden getrakteerd. Daarna volgt er om 17:30 een ballonnenshow. Om 18:30 is er “vrij podium”. Alle jonge talenten zijn er welkom om alleen of in groep een lied, gedicht, sketch of eender welke opvoering te brengen. Om de organisatie van het “KIENTSESBACCHUS” vlot te laten verlopen, vraagt de organizatie om vooraf in te schrijven vóór vrijdag 23 februari via:  bacchusleeft@gmail.com  met vermelding: Inschrijving “KIENTSESBACHUS”,   naam en leeftijd van het(de) kientse(s) en al of niet deelname aan het “vrij podium”.

Welkom aan het bestuur van burgemeester en schepenen

Om 20:00 wordt het bestuur van burgemeester en schepenen verwelkomd. Burgemeester Lieven Latoir zal de sleutel van het gemeentehuis aan Prins Bacchus en Prinses Bacchante overhandigen waarmee op symbolische wijze het gezag voor het carnavalsweekend aan de Prins en Prinses wordt over gedragen. Aansluitend worden de carnavalsgroepen van de Bacchustoet voorgesteld en volgt een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.

BALMASKE, met verrasingsoptreden van Prins Bacchus Jonas en Prinses Bacchante Nancy.

Vanaf 22:00 zullen Prins Bacchus Jonas en Prinses Bacchante Nancy het startschot van het “BALMASKE” geven met een verrasingsoptreden. Haal alvast je foutste kostuum uit de kast want om 01:00 zullen de “schuunst verkleden” worden verkozen en beloond met “Livinuscheques”.

BACCHUSSTOET, voorafgegaan door reclamestoet

Op zondag 4 maart om 14.00 u. start traditiegetrouw de “BACCHUSTOET” op den Dries. Voor het eerst zal de vrolijke en kleurrijke carnavalsoptocht over het vernieuwde marktplein trekken. De stoet zal volgend parcours volgen: Dries-Molenkouter-Eiland-Hofkouter-Schoolstraat-Marktplein – Fabriekstraat-Krabbenijk-Dries.

BACCHUSWORP, wie wint het BACCHUSBROOD?

Aansluitend op de stoet vindt de “BACCHUSWORP” plaats ter hoogte van de tribune op den Dries. Bacchusbroodjes worden er in de grabbelende menigte gegooid en diegene die het winnende broodje vangt mag op maandag het “BACCHUS BROOD” afhalen bij bakkerij De Pauw.

Afsluitende BACCHUSFUIF :  Het Bacchusweekend wordt afgesloten zoals het begon, al feestend in de tent op den Dries met een carnavalsfuif met TOPDJ’s Koen en Daddy Cool.  “Alaaf, Alaaf, Alaaf!”

Het Bacchusbestuur 2018: Paul De Meyer (Voorzitter), Piet De Groote, Stijn De Meyer, Tim De Groote en Gunther Van Audenhove

Bacchus en Bacchante: Roger De Wandel en  Christiane De Landsheer

Prins Bacchus 2018: Jonas Beerens

Prinses Bacchante 2018: Nancy Neckebroeck

Bacchuskeizer: Eric Van Bever

Kandidaat Prins Bacchus 2020: Kenny De Bruycker

Herman de Knijf : foto L.A.M.P.

Bacchhus 2