Oosterzele fier op titel ‘Dorp in de kijker’

DDL oosterzele dorp in de kijker 2018 (1)

Oosterzele, 28/02/2018 –  Met speeches van voorzitter Danny Meersman, LG consulent Eddy Matthys, burgemeester Johan Van Durme, receptie, eetfestijn, ledenfeest, optreden van comedians Kris Van Spitael en Bart Grin, aangename sfeer, ging ‘DORP in de kijker’ veelbelovend van start. Oosterzele is dit jaar uitgeroepen tot ‘DORP in de kijker’, een titel die Oosterzele in 2018 mag dragen voor de provincie Oost — Vlaanderen. En of ze fier zijn, Landelijke Gilde én Oosterzele. Blij met de grote eer. (R 17, foto’s DDL).

Voorzitter LG Oosterzele Danny Meersman (de woorden kwamen uit zijn hart): ‘Dromen, de mens mag al eens dromen. Mijn droom om ons dorp Oosterzele een titel te bezorgen is uitgekomen. We gaan er werk van maken. Het is een uniek gebeuren om dorpsbewoners samen te brengen en ons mooi dorp, met zijn platteland, land- en tuinbouwtakken, te promoten aan de buitenwereld aan de hand van activiteiten. Met ons bestuur, geruggensteund door 180 leden, gaan we uitpakken met diverse activiteiten. We doen een oproep aan de bevolking om foto’s te nemen van gebouwen, idyllische plekjes, platteland,…Tijdens Sinksenkermis gaan we ze presenteren op de tentoonstelling ‘Beeldig Landelijk Oosterzele’. De kinderen vragen we om iets uit te werken rond het thema ‘Ons Dorp’, gezien door kinderogen’, speechte Danny Meersman.
‘Op 27 april gaan we op bedrijfsbezoek, Ontbijt in de wijk pakken we dit keer anders gaan. Op zondag 24 juni organiseren we het Grote Dorpsontbijt, we willen veel volk op de been brengen. ‘Ostresele stapt’ (h ét succesnummer, R 17) vindt plaats op zaterdag 28 juli, vertrekpunt bedrijf Peter Vermeulen in Moortsele. De rode draad wordt ‘bank zoekt plek’. Een zitbank zal in de nazomer ingehuldigd worden, de plaats wordt via een stemming bepaald. De gezinsfietstocht is gepland op zondag 2 september. Landelijke Gilde Oosterzele denkt ook aan een ‘rural trail run’. ‘DORP in de kijker 2018’ wordt in oktober afgesloten met een verlichte tocht’, vervolgt Danny Meersman. Hij stelde zijn ronduit schitterend bestuur, met Alex Meersman, Marc Leus, Danny De Cuyper, Antoine De Turck, Luc Degroote, Geert Goeteyn, Mario Limpens, Filip Van Bockstaele, Didier Van Den Bussche, Patrick Van Winghem, Danny Vanderstraeten, Peter Verliefde en Wilfried Verspeeten, eens terecht in het zonnetje. Een hechte groep vrienden. Een groot hart voor Landelijke Gilde Oosterzele. Secretaris Alex Meersman kreeg een speciale vermelding, hij zetelt nu ook in het Nationaal Bestuur Landelijke Gilden. Proficiat, Alex.
Een dorp met troeven
Met het predicaat ‘Dorp in de kijker’ wil Landelijke Gilde Oosterzele ook de kracht van een dorp, de mensen van het dorp, samenwerking tussen verenigingen promoten. De eigenheid van hun dorp te koesteren, te herontdekken en te promoten. Uiteraard is het dorp Oosterzele het hoofddorp, maar ook deelgemeenten Moortsele, Gijzenzele, Landskouter, Balegem en Scheldewindeke hebben hun eigen dynamiek.
Oosterzele heeft als poort van de Vlaamse Ardennen veel troeven:   molens, natuurlijk en historisch erfgoed, pittoreske plekjes, gezellige paadjes, kapelletjes, aloude stokerij, kasteel Smissenbroek, groene long, fiets- en wandelroutes doorkruisen het dorp. Deze troeven weven zich door de vele activiteiten. Voor elk wat wils. Enkele activiteiten worden met ‘DORP in de kijker 2018’ gepimpt en vergroot, zo kunnen meer mensen er aan deelnemen. De activiteiten willen positief zijn, mensen verbinden en creativiteit in het dorp stimuleren. En dat precies op dorpsniveau.
Interesse?
                                                                                                                                                                                   
Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.