Hollywood Bart – Voorspelt de Oscars

debeiaardformattimeline

Een prognose. De Oscars en het publiek zijn het niet altijd eens. Hier een prognose wie welk beeldje vermoedelijk in de wacht zal slepen met in de kantlijn toch de voorkeur van Beiaards meest enthousiaste filmliefhebber ;-).

Beste Film

Gaat waarschijnlijk naar The Shape of Water

Jammer voor ‘Three Billboards Oustide Ebbing, Missouri’ (die naar mijn gevoel net iets beter was).

Beste Regisseur

Gaat waarschijnlijk naar Guillermo Del Toro voor ‘The Shape of Water’ en hier ga ik volledig met akkoord. Deze regisseur zag het beeldje in 2007 ten onrechte aan zijn neus voorbij gaan. Hoogtijd dat hij er eentje op zijn schouwmantel kan zetten.

Beste Acteur

Gaat waarschijnlijk naar: Gary Oldman voor zijn schitterende vertolking als Winston Chruchill in ‘The Darkest Hour’. Terecht!

Beste Actrice

Gaat waarschijnlijk naar Sally Hawkins voor The Shape of Water. Stiekem hoop ik dat toch Margot Robbie het beeldje wint voor ‘I, Tonya’.

Beste mannelijke bijrol

Gaat waarschijnlijk naar Richard Jenkins voor ‘The Shape of Water’ terwijl ik het liever in de handen van Sam Rockwell zou zien voor  ‘Three Billboards Oustide Ebbing, Missouri’.

Beste vrouwelijk bijrol

Gaat denk ik terecht naar Allison Janney voor ‘I, Tonya’.

Beste originele screenplay

Deze gaat waarschijnlijk naar  ‘Three Billboards Oustide Ebbing, Missouri’ . Ik kan erin komen maar mijn favoriet is ‘Get Out’ en hoop dat in dit geval de Oscars minder voorspelbaar zijn dan we denken.

Beste animatiefilm

Gaat ongetwijfeld naar ‘Coco’ van de Pixar Studios. ‘The Breadwinner’ zou een mooiere winnaar zijn.

 

Verder hoop ik dat ‘Blade Runner, 2049’ de beeldjes voor beste visuele effecten en beste cinematografie mee naar huis mag nemen. ‘Baby Driver’ het beeldje voor beste film-editing weet te verzilveren.

Morgenochtend weten we meer.