Wandeling naar het Hasseltbos met Natuurpunt Herzele

Hasseltbos

Herzele, 04/03/2018 –  Wandeling met gids rond beheer, fauna en flora. “We vertrekken aan de kerk van Steenhuize-Wijnhuize en wandelen via rustige wegen en paden naar het Hasseltbos.”

Het 25 hectaren grote Hasseltbos wordt beheerd door de Vlaamse overheidsdienst Agentschap voor Natuur en Bos en priv é-eigenaren. Het natuurgebied ligt op het grondgebied Ophasselt. Het natuurreservaat is erkend als Europees Natura 2000-gebied en maakt deel uit van het Vlaams Ecologisch Netwerk.

Het Hasseltbos bevindt zich op de westelijke flank van de 77 meter hoge Gapenberg. Het Hasseltbos biedt onderdak aan diersoorten zoals de buizerd, sperwer, boomklever, vos en bunzing. Het Hasseltbos is een typisch beukenbos. Verder komen er ook soorten voor als zomereik, es, esdoorn, en vlier.

Laarzen of stevige wandelschoenen. Iedereen welkom.

Gids is Frederik Dierickx.

Wanneer?

Zondag 18 maart 2018 om 9u30. Terug in Steenhuize-Wijnhuize rond 12u30.

Afspraakplaats:

Kerk Steenhuize-Wijnhuize, Kloosterberg, Steenhuize-Wijnhuize

Nog vragen? Mail info@natuurpuntherzele.be

www.natuurpuntherzele.be