Batibouw trekt minder bezoekers

Batibouw-1

Algemeen, 05/03/2018 –  Tegenover 2017 liep het aantal bezoekers aan de grootste bouwbeurs van het land met 3,87 % terug. Verschillende factoren spelen hierin een rol. Gans de periode was er een echte koudegolf met het ermee gepaard gaande aantal zieken.

Bezoekers die normaal met de trein bus of metro komen, ondervonden grote hinder van de staking bij het openbaar vervoer. Daarbij komt nog sneeuwval met zeer gladde wegen en een recordaantal aan files. De Batibouw  bezoekers zullen het zich zeker niet beklagen, er viel veel nieuws te rapen. Bedienen van allerlei apparatuur in huis verloopt nu meer en beter vanaf de smartphone. Ook energiebesparing kende ruim belangstelling in deze koude periode, al bedragen de royale premies van weleer als stimulans voor energiebesparing, nu nog maar een habbekrats van wat vroeger van toepassing was.   Niettegenstaande alle commotie rond de houtkachels, kende de Walk of Flame tussen de standen van de exposanten van kachels en inbouwhaarden, een groot succes. Verlichting en verschillende soorten van bevloering werden samen gebracht in de Light Avenue en de Walk of Floors. Wat het de bezoeker makkelijk maakte zijn keuze te doen. Domotica lijkt stilaan ingeburgerd, wel opvallend dat eenvoudige systemen het zeer goed doen. Deze 59ste  editie trok 285.500 bezoekers . Volgend jaar heeft de 60ste  editie, of diamanten editie plaats van 21 februari tot en met 3 maart 2019.

Freddy De Schuiteneer.