New York Times ontdekt Zwalmse kunstenaar Johan Tahon

Johan Tahon (3)

Zwalm, 09/03/2018 – Dat het in de Vlaamse Ardennen bulkt van talent, daar zijn we bij De Beiaard al heel lang van overtuigd. Maar een artikel van een van onze kunstenaars -Johan Tahon uit Zwalm – in de New York Times? Trotser dan trots, het kan wel degelijk!

Lees het artikel via de link hieronder:

Discovering Art in and Around Maastricht

Meer over de tentoonstelling waarvan sprake via deze link

http://www.bonnefanten.nl/en/exhibitions/program_2017/beating_around_the_bush_5

Johan Tahon (je leest er alles hier over:  www.johantahon.be) doet al jaren zijn ‘ding’ en werd in de jaren ’90 ‘ontdekt’ door Jan Hoet, de compromisloze maar tegelijk een van meest invloedrijke kunstkenners die Belgi ë ooit heeft voortgebracht. Sindsdien krijgt Johan Tahon nationaal een internationaal veel meer aandacht, maar dat doet niets af aan zijn ontegensprekelijk talent dat ongetwijfeld ook bij veel andere kunstenaars uit onze regio aanwezig is. Als u het ons zou vragen bewijst de minzame Tahon dat eigenzinnig je ding doen met begrip voor alles om je heen loont. En vooral heel veel passie uiteraard.   Een levensles die kan tellen. Toch?

Portretfoto met dank aan  fotograaf Carlo Verfaille