OLSA klopt leider Petegem!

Olsa

Brakel, 14/03/2018 –  K.OLSA Brakel – K.FC – Sparta Petegem: 3-0

Na de ontgoocheling van vorige week was de thuisploeg uit op revanche. Het eerste doelgevaar kwam echter van de leider toen Denoulet de diepte werd ingestuurd, de bezoekende spits besloot naast. Enkel minuten later opende OLSA de score. Wullaert speelde de bal terug naar De Wulf die zijn controle volledig de mist zag ingaan, Hebbelinck profiteerde en knalde de 1-0 tegen de netten. Op het kwartier zag De Lange zijn poging naast gaan. Aan de overzijde lanceerde R. Vanborm Basyn, OLSA doelman Otte dook gepast in diens voeten. Het werd even windstil, toch bleef OLSA de ploeg met het meeste balbezit. Kort voor de rust kopte R. Vanborm een Petegemse hoekschop pal in de handen van Otte.

Kort na de pauze zonderde De Coninck Denoulet af, doelman Otte was echter sneller bij de bal. OLSA knokte zich weer in de match. Op voorzet van Davies besloot Van Den Bossche van kortbij tegen de bezoekende doelman. De Brakelse youngster bleef voor dreiging zorgen maar opnieuw bracht de doelman Vandenbossche redding. Derde keer goede keer voor de OLSA aanvaller toen hij perfect werd aangespeeld door Delie stiftte Van Den Bossche de bal mooi over de Petegemse doelman. 2-0 na 70’. OLSA bleef de wet dicteren, de leiders acteerden ondermaats. Hebbelinck borstelde de bal op het hoofd van De Lange, diens kopbal ging maar net naast. Met nog een kwartier te spelen dan toch nog eens de bezoekers, op aangeven van Weytens kopte A. Vanborm naast. Toen de bezoekende trainer maar bleef mekkeren werd die door ref Brinckman achter de omheining gestuurd. Petegem trachtte het tij alsnog te doen keren. Basyn schudde Bogaert van zich af en stuurde de bal voor doel, De Coninck besloot vanop korte afstand hoog over. De laatste kans in de wedstrijd was echter wel goed voor een doelpunt. Pauwels, even voordien ingevallen voor De Lange, lepelde de bal voor doel waar Haezebroeck goed stond opgesteld en de 3-0 tegen de netten knikte.

Komend weekend speelt OLSA uit bij Bornem.