Geraardsbergen is Ronde en Challenge

Geraardsbergen 14.03.18

Geraardsbergen, 17/03/2018 – Burgemeester, schepenen en sponsors stelden deze week aan de pers zowel de Ronde van Vlaanderen als Challenge Geraardsbergen voor .

Pasen zondag 1 april 2018

Het is geen grap op 1 april dit jaar, de Ronde van Vlaanderen doet de mythische Muur aan.  Op 95 km van de aankomst en als 8-ste helling op het parcours.  De Ronde komt van Parike en gaat na beklimming van De Muur langs de Guilleminlaan naar Goeferdinge en Zarlardinge.  Er is een afzonderlijke passage voor de mannen, de vrouwen en de juniores.  Het wordt een feest met Volksdorp op De Vesten waar vanaf 9 uur een ontbijt kan bekomen worden met koffie aan 5 euro, inschrijven kan op 054-412313.  Voor de jeugd tot 25 jaar is er in samenwerking met de Geraardsbergse Jeugddienst iets gelijkaardig voorzien maar dan wel aan 2 euro., inschrijven kan langs jeugddienst@geraardsbergen.be .

Volksdorp op De Vesten

Er is vrije toegang tot het Volksdorp op de verkeersvrije Vesten vanaf de morgen tot ’s avonds 20 uur.  Drank en voeding zijn verkrijgbaar en op groot scherm kan men de uitzendingen van Sporza volgen.  Animatie genoeg op de Vesten, om 10.30 uur gaan de juniores van start.  Rond 13.30 uur is er doortocht van de vrouwen, de mannen komen rond 14.40 uur voorbij.

Zaterdag 31 maart wielertoeristen

De dag voor de Ronde doen ongeveer 8.000 wielertoeristen Geraardsbergen aan vanaf 9 uur tot 15 uur.  De tocht gaat langs de Weverijstraat, Penitentenstraat, Brugstraat, Markt, Vesten en Muur.  Enkel de deelnemers aan de langste afstanden van 174 km en 229 km doen die dag Geraardsbergen aan.

Challenge Geraardsbergen breidt uit

Nu al zijn er meer dan 400 deelnemers ingeschreven voor de Challenge die plaats heeft op zondag 10 juni.  De Triathlon doet ook de Muur aan, gaat doorheen het centrum van de stad, steekt de provinciegrens over naar Galmaarden en Herne en ook De Gavers staan traditioneel op het programma.  De afstanden bedragen 1,9 km, 21 km en 90 km.  Er is een afzonderlijke categorie voorzien voor militairen.  Ook business teams bestaande uit 3 personen : 1 loper, 1 zwemmer en 1 fietser lossen mekaar af.  Vanaf dit jaar wijzigt de naam naar Skoda Challenge Geraardsbergen, heeft te maken met de hoofdsponsor voor deze organisatie.

Meer info?

Meer info op www.challenge-geraardsbergen.com of bij de stad via  

Jens.heyman@geraardsbergen.be .

Freddy De Schuiteneer.  

X