Repair Caf é Oosterzele: Veel spullen krijgen nieuw leven  

DDL Repair Caf é Oosterzele (2)

Oosterzele, 17/03/2018 – Op zaterdag 10 maart werd in het GILO Oosterzele, Geraardsbergsesteenweg in Oosterzele opnieuw een ‘Repair Caf é’ georganiseerd. Met succes. Tientallen Oosterzelenaars grepen de kans om hun defecte toestellen te laten repareren. Gratis is helemaal in. (R 17, foto DDL).

Het bleek alweer: allerlei spullen waar eigenlijk niet veel mis mee is, werden door de fiksers hersteld. De reparateurs gingen nog maar eens gedreven aan het werk. Met het Repair Caf é wil men de weggooidrift stoppen en de gigantische afvalberg verminderen. We gooien met zijn allen nog altijd t é veel weg en we blijven dat massaal doen. Repareren is een goede manier om daar iets aan te doen. Op de editie 2018, men ging in 2015 van start, opnieuw veel waardering voor de inspanningen van de vereniging FV Repair Caf é Oosterzele. Even voor 10 u sijpelden de eerste bezoekers al binnen. Er werd nogal (bot)gereedschap aangeboden waarmee serieus mee werd geklungeld. En zie, dankzij de fiksers konden veel van de aangeboden stukken hersteld worden. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project op de sporen te zetten. Het zorgt niet alleen voor minder afval, ze veranderen ook het bewustzijn. Omdat mensen met eigen ogen zien, hoe reparateurs te werk gaan, en zien dat veel spullen een nieuw leven krijgen. De waardering sprak boekdelen en wordt beschouwd als een steun in de rug om het Repair Caf é onverdroten voort te zetten. Het werd een positieve editie wat betreft het aantal bezoekers en het aantal herstelde stukken. Bedankt, fiksers! Op naar de volgende editie in september 2018.

Ontmoetingsplaats

Het “Repair Caf é’ is ook een ontmoetingsplaats. In de cafetaria is het gezellig toeven. Er werden dranken, koffies, taarten,…geserveerd tegen een wel erg democratische prijs. Ronduit een mooi initiatief van FV Repair Caf é Oosterzele dat repareren promoot als alternatief voor klakkeloos weggooien én reparatiekennis wil behouden. Ronduit een mooi initiatief in Oosterzele. ‘Repair Caf é’ is een heel positieve tendens die in Oosterzele graag ondersteunt wordt. Maar er zijn ook nog vaardige handen nodig. Graag fikser worden op de volgende editie?   Info: Ivan Van de Sijpe, 09 / 362 91 85,ivan.vandesijpe@skynet.be.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.

                                                                                                                                                                                   
X