Voorwaarts Gijzel Oosterzele investeert in nieuw voetbalcomplex

zicht 4

Oosterzele, 17/03/2018 –  Als dat geen goed nieuws is voor voetbalminnend Oosterzele. Vijf jaar na de alles verwoestende storm ziet de fusieclub licht aan de tunnel. Voorwaarts Gijzel Oosterzele investeert in een gloednieuw en modern voetbalcomplex. ‘Met drie volwaardige terreinen en een nieuwe kantine inclusief gloednieuwe kleedkamers’, zet Voorwaarts Gijzel Oosterzele de trend in de regio’, verduidelijkt VGO -voorzitter Chris Govaert de ambitieuze plannen van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. (R 17)

Het ligt nog altijd in het geheugen. KSC Oosterzele (dat fuseerde met Voorwaarts Gijzenzele, met succes, promoveerde vorig seizoen naar tweede provinciale) werd vijf jaar geleden, om precies te zijn, op dinsdag 5 februari 2013, zwaar getroffen door een alles verwoestende windhoos die de kantine, de kleedkamers en het speelveld vernielde. Er raakten 96 woningen beschadigd, 9 woningen werden onbewoonbaar verklaard. Als bij wonder vielen er gelukkig geen gewonden.

De getroffenen, waaronder voetbalclub KSC Oosterzele, konden nadien wel opgelucht ademen. De windhoos werd door de bevoegde minister Milquet erkend als natuurramp. De windhoos werd als een uitzonderlijk natuurfenomeen beschouwd. De schade bedroeg ongeveer 3 miljoen euro. Er werden maar liefst 253 schadedossiers ingediend. Voor de Oosterzeelse voetbalclub werd 5 februari 2013 een fatale dag. De Oosterzeelse club liep toen ruim 150.000 euro schade op, een deel werd weliswaar door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Maar er bleven nog altijd een pak euro’s nodig om een nieuw voetbalcomplex op te bouwen. Het sierde de club, de handen werden onmiddellijk uit de mouwen gestoken. In een mum van tijd werden containers geplaatst, het terrein afgegraven, genivelleerd en ingezaaid. De club zette met succes een aantal acties op (benefiet, attributen van eersteklassers werden geveild, eetfestijnen,…). Maar de club moest acties blijven ondernemen om volledig naar de wens van voorzitter Chris Govaert en het bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele te kunnen heropbouwen. ‘En zie, we bleven niet stilzitten en hebben dankzij vrijwilligers, private investeerders nu de nodige fondsen bij elkaar gesprokkeld om ons project op te starten’, weet Chris Govaert.

Moderne infrastructuur

‘De bedoeling is om met deze moderne infrastructuur de verdere basis te leggen van een stabiele tweede provincialer en de jeugdploegen de kans te geven in optimale omstandigheden te groeien. Het is vandaag in het huidige provinciaal voetbal niet evident om te investeren. Vele ploegen kunnen amper het hoofd boven water houden en zien vrijwilligers, sponsors, jeugdspelers en toeschouwers steeds meer wegblijven. Onze fusieploeg toont vandaag dat men ook in deze minder gunstige omstandigheden toch dergelijk project kan verwezenlijken en het aantal leden en toeschouwers kan laten groeien. De bouwaanvraag is sinds enkele weken aan de gemeente overgemaakt. Na een positief advies verwachten wij de eerste graafmachines net na het voetbalseizoen dat eindigt op 29 april 2018. We zullen dan nog alle zeilen moeten bijzetten om tegen de eerste competitiematch van het seizoen 2018 — 2019 klaar te geraken. Maar met de inzet van het bestuur en een hele ploeg medewerkers die zich belangeloos inzetten voor onze voetbalvereniging kunnen we bergen verzetten’, glimt voorzitter Chris Govaert die zich gelukkig geruggensteund voelt door een dynamisch en ambitieus bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele.

Reporter 17.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
X