Schoonste boerin van Vlaanderen test keuken nieuw gemeenschapscentrum De Munk

Opening nieuw gemeenschapscentrum Munkzwalm 2

Zwalm, 18/03/2018 – Mieke Verniest – in 2016 / 2017 verkozen tot mooiste boerin van Vlaanderen – stond gisteren achter de kookpotten tijdens de feestelijke opening van het nieuw gemeenschapscentrum in Zwalm.

In het gemeenschapscentrum dat zich bevindt aan de nieuwe recreatiesite aan het station van Munkzwalm – en de naam De Munk meekreeg – kunnen verenigingen beschikken over een professionele keuken en die moest gisteren uiteraard getest worden. Alle Zwalmenaars waren uitgenodigd voor de opening, m ét feestelijke receptie. Minister Alexander De Croo en burgemeester Karen De Colfmacker knipten het lint door waarna de bezoekers in groepjes van 30 werden binnengelaten en rondgeleid.

Het gemeenschapscentrum de Munk beschikt naast de leskeuken ook over 3 moduleerbare zalen en verschillende bergingsmogelijkheden. Ook de bibliotheek van Zwalm kreeg er een plek. Deze werd ondergebracht in de kelderverdieping waar hij zijn opdracht als culturele ontmoetings- en educatieve plaats beter zal kunnen waarmaken. Ook de gemeentelijke woensdagnamiddag-kinderopvang (Woopz) verhuist het nieuwe gemeenschapscentrum. Kinderen en monitoren beschikken er over alle faciliteiten en zelfs een heuse speeltuin. De laatste fase van deze recreatiesite is het onderbrengen van de sporthalcafetaria in de ‘oude bib’. Die voorbereidingen zijn momenteel volop aan de gang.

Bert Broos.