Hellebaard-lezing met Olivier Van Rode

Olivier Van Rode

Herzele, 19/03/2018 –  De heemkundige kring van Herzele De Hellebaard organiseert een lezing door de Zottegemse historicus Olivier Van Rode met als thema:  Graaf van Egmont 1522 — 1568.  Zijn levensloop en zijn relatie tot Zottegem

“We kennen allemaal de naam Graaf van Egmont en het lot van deze edelman:  op 5 juni 1568, 450 jaar geleden, werd hij samen met de Graaf van Horne onthoofd op de Brusselse Grote Markt.  Wat maakte dat een zo succesrijk edelman een dergelijke aanvaring had met zijn vorst, dat hij er het hoofd bij moest verliezen? Die vraag vormt de rode draad in het eerste deel van deze lezing.    Daarna wordt de band van Lamoraal van Egmont met Zottegem belicht.”

Praktisch

Toegang: leden 3 euro en niet-leden 5 euro

Wanneer: zaterdag 24 maart 2018 om 20u

Waar: Wattenfabriek (Solleveld 35 te Herzele)