Lezersbrief: “Egmontstandbeeld is Egmontstad onwaardig”

IMG_3470

Lezersbrief, 19/03/2018 –  Omdat het 450 jaar gelden is dat Graaf Lamoraal van Egmont op de Grote Markt in Brussel onthoofd werd worden er in Zottegem heel wat feestelijkheden georganiseerd.

Tal van verenigingen, vrijwilligers en de stad zetten hun best beentje voor. De geslaagde Egmont-Musical opende dit Egmontjaar als het ware met een spetterend vuurwerk. Jammer heeft men de gietijzeren Egmont in het park van het kasteel van Egmont geen opkuisbeurt gegeven heeft. Sinds 1968 is er niet meer naar om gekeken, niet om aan te zien hij staat er groen en roest bij. Misschien kan dit nog voor aleer de volgende feestelijkheden in het park en rond het kasteel aanvangen.

Van zijn bedroefde vriend Keizer Karel…..

Ghislain Diependaele.   (N-VA gemeenteraadslid)

X