Jolien D’hoore wint Driedaagse De Panne (World Tour)

Jolien screenshot Sporza

Zwalm, 22/03/2018 –  Onze streekgenote Jolien D’hoore heeft de eerste editie van de Driedaagse De Panne voor dames op haar palmares geschreven. (Foto: ©Sporza)

De driedaagse die eigenlijk maar een tweedaagse meer is met op woensdag een wedstrijd voor de heren en op donderdag de wedstrijd voor elite vrouwen.   In een wedstrijd die geteisterd werd door verschillende valpartijen ontsnapten 15 rensters in het begin van de wedstrijd. Een achttal bleef tot diep in de finale   voorop, maar uiteindelijk was het de Duitse Kröger die nog alleen overbleef en die pas in de slotkilometer gegrepen werd. Het jagende peloton ging op en over de Duitse en maakte zich klaar voor de massasprint waar Jolien duidelijk de snelste benen had. Ze klopte o.m. de Australische Hosking en de Luxemburgse Majerus. D’hoore wist zelfs eerst niet dat ze gewonnen had omdat ze dacht dat de koplopers nog niet gegrepen waren. Maar het was voor Jolien natuurlijk een leuk gegeven achteraf te horen dat ze zelf gewonnen had. Haar eerste World Tour zege van het seizoen. Dit belooft voor de komende wedstrijden met o.m. komende zondag Gent-Wevelgem en de week daarna de Ronde van Vlaanderen.

Erwin De Clercq –  Foto: ©Sporza.

Uitslag

1 Jolien D’hoore

2 Chloe Hosking (Aus)

3 Christine Majerus (Lux)

4 Lorena Wiebes (Ned)

5 Lisa Brennauer (Dui)

6 Maria Giulia Confalonieri (Ita)

7 Sheyla Gutierrez ( Spa)

8 Jeanne Korevaar (Ned)

9 Tiffany Cromwell (Aus)

10 Christina Siggaard (Den)