OLSA wint teleurstellende derby

DSC_0799

Brakel, 27/03/2018 –  K.OLSA Brakel – KSK Ronse: 1-0.

De derby tegen de buren uit Ronse was het ideale moment om het startschot te geven van de OLSA “Think Pink” actie. De opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker, en het einddoel is deelname aan de Warmathon in Gent eind dit jaar.  De beide ploegen toonden veel goede wil maar echt doelgevaar bracht dat niet op. Op het kwartier nam Lambrecht een afvallende bal aan, zijn schot ging naast. Enkele minuten later was er aan de overzijde een doorbraak van Yakkassongo, maar niemand van de Ronse was meegevolgd om zijn voorzet te benutten. Goed halverwege speelde Milito spits Lambo Zakaria aan die het probeerde met een schot naar de korte hoek, thuisdoelman De Prez bracht redding. De beste kans in de eerste speelhelft was voor Brakel. Lambrecht zwiepte de bal voor doel en Delie verlengde met het hoofd tot bij Van De Bossche, diens kopbal belandde echter tegen de staander. Het bleef voor de rest van de eerste periode een zwakke vertoning.

Ook na de pauze bleef het enige tijd rustig. Na een klein uur trapte Bogaert een hoekschop, Knipping legde bal terug voor doel waar Ringoot aan de eerste paal kon binnenschieten. 1-0 na 57’. De derby bracht niet wat men er van verwachtte, het spelniveau van beide teams was ronduit zwak. Delie dook plots op voor doelman Baas, maar de bezoekende doelman greep gepast in. Toen Van Den Bossche Baas onder vuur nam week de bal af op een bezoekende verdediger, het leder belandde bij Kabanda die voor de 2-0 leek te zorgen maar Baas hield met een wereldsave zijn netten schoon. Tien minuten voor tijd kon Kabanda, deze keer op aangeven van Hebbelinck, opnieuw aanleggen maar zijn schot vloog ver over. De Brakelse zege kwam niet meer in gevaar, OLSA pakte door deze overwinning een 9 op 9.

Komende zaterdag speelt OLSA opnieuw thuis, Mandel United komt op bezoek. Aanvang 20h.

R 18.

X