Autodelen in Brakel? Het kan!

Autodelers Oudenaarde (1)

Brakel, 27/03/2018 – Morgenavond is er een ‘Cosycar’ info-avond over autodelen in Brakel.

Wat is Cozycar eigenlijk? Het is één van de manieren om auto’s te delen. Met Cozycar deelt een particulier zijn eigen wagen met één of meer andere personen.Cozycar ondersteunt autodelers met de praktische kant van het Autodelen, met inlichtingen over verzekering en ontwerpen van reglement. Het biedt een overzichtelijk sluitend systeem van kostenberekening en een reservatiekalender. Door je auto te delen, recupereer je een deel van de vaste autokosten aan je auto. De gebruiker betaalt een kilometerprijs gemiddeld tussen de 0.25 en 0.35 euro (alle kosten zoals brandstof, verzekering, taksen, onderhoud, pechhulp zijn inbegrepen in deze prijs). Als eigenaar deel je je kosten en kan je tot 3000 euro per jaar besparen. Als gebruiker betaal je slechts wanneer je de wagen effectief gebruikt.

Autodelen biedt grote  milieu- , sociale en economische voordelen.   Het vermindert het aantal auto’s, het aantal files, de CO2 uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kost voor het gebruik van een wagen. Autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een wagen. Kortom, autodelen is interessant voor jezelf en de maatschappij.

Praktisch

Wil je graag meer weten? Kom dan op   woensdag 28 maart om 19u30 naar een infoactiviteit van Cozycar in de Polyvalente zaal (1e verdiep) van de Gemeentelijke  bibliotheek,  Tirse 1,9660 Brakel. De activiteit is gratis en er is iets te drinken aan democratische prijzen. Marc en Martine, vrijwilligers bij Milieufront Omer Wattez, stellen het autodeelsysteem Cozycar voor. Zij leerden Cozycar kennen omdat één van hun kinderen met het systeem aan autodelen deed in Gent. Zij sloten zich aan bij Cozycar en zetten zich via de site op de kaart. In maart 2016 reageerde Carla en werd de auto met haar gedeeld.  In Oudenaarde deelden ook Andy en Els hun wagen al met Martine B. En kort daarop ging “Autodeelgroep Oudenaarde” van start. Twee auto’s worden nu gebruikt door vijf gezinnen. Ze delen met de geïnteresseerden hun kennis van autodelen en hun ervaringen met Cozycar. Ze zetten je op weg om ook autodeler te worden!  En zo helpen ze onze dorpen en steden verlossen van een overvloed aan auto’s en met weinig verlies van vrijheid tot autogebruik.

Milieufront Omer Wattez vzw tracht, als regionale milieuvereniging, met deze infosessie(s) het autodelen te ondersteunen en te helpen verspreiden. Wenst u ook graag mee te helpen aan zo een infosessie in uw buurt? Wenst u als gemeentebestuur zo een sessie te organiseren? Contacteer MOW dan via info@milieufrontomerwattez.be of 055 30 96 66. Ze helpen u graag verder. Rechtstreeks samenwerken met Cozycar en Autodelen.net is ook een mogelijkheid.

Meer info?

cozyzcar.be  

autodelen.net    

milieufrontomerwattez.be

Peter Meuris en mede-autodelers