FabLab reconstrueert schedel van Egmont

Zottegem, 21/04/2018 – Het FabLab van het Koninklijk Atheneum Zottegem reconstrueerde de schedel van Lamoraal Egmont. Hij is het pronkstuk van het nieuwe Egmont-museum dat morgen de deuren opent.

De ‘Egmontkamer‘ – want zo heet het nieuwe museum – is gehuisvest in het voormalige kantoor van de burgemeester in het stadhuis op de markt. De 3D-reconstructie van de schedel nam ettelijke uren in beslag, ongeveer 65 uren in de 3D-printer. Een huzarenstukje dus. In de Egmontkamer zijn nog heel wat interessante stukken te zien, zoals het zeer grote schilderij van de Zottegemse schilder Fine Stevens  over de onthoofding van Egmont en een prachtig gedecoreerde tafel vol Egmont-wetenswaardigheden. “Met de Egmontkamer profileren we ons eens te meer als Egmont-stad”, klinkt het trots bij schepen van Citymarketing Kurt De Loor en schepen van Cultuur  Sandra De Roeck. “We kregen hulp van Luc Lievens (van Dunk-festival, nvdr.) voor het inrichten van de kamer en van ons eigen personeel voor de uitvoering ervan, waarvoor dank.”

Morgen, tijdens Erfgoeddag  wordt het museum voor het eerst geopend. Erfgoeddag staat in Zottegem immers volledig in teken van Lamoraal Egmont.

Meer info?

FabLab Koninklijk Atheneum Zottegem

Dienst Toerisme Zottegem