Verkiezingen in Zwalm!


ERFGOEDDAG IN ZWALM

Op Erfgoeddag 22 april 2017 diept de heemkundige kring Zwalm oud en nieuw verkiezingsmateriaal op. Foto’s, verkiezingsdrukwerk en anekdotes voeren je terug naar de vaak bewogen gemeenteverkiezingen uit het verre en minder verre verleden van Zwalm. We besteden ook aandacht aan enkele legendarische ‘politiekers’, de dorpspolitiek vóór de gemeentefusies, de oude gemeentehuizen, de vrouwelijke burgemeesters in het interbellum en de fraaie herinneringsborden en -schalen die in de Zwalmse politieke geschiedenis zelfs een cruciale rol blijken te spelen. Breng je stem uit op het mooiste verkiezingsbord en maak kans op één van onze publicaties over de lokale Zwalmse geschiedenis.

Ook een aantal ludieke verkiezingen zoals die van de oogstboer en oogstfee te Meilegem, de wijkburgemeester van Roborst en de lokale carnavalprinsen, -prinsessen en -narren zetten we in de kijker.

Onze tentoonstelling wordt geopend door de in 2017 tot ‘Schoonste Boerin van Vlaanderen’ verkozen Mieke Verniest uit Zwalm.

Oude Gemeenteschool van Sint-Denijs-Boekel
Franskouter 6
9630 Zwalm

Zondag 22 april van 10h00 tot 12h00 en van 14h00 tot 17h00 en later te bezoeken op 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus en 2 september, telkens van 10h00 tot 12h00.

 

Bert Broos