Eerste Schepen Hedwin Declercq neemt bevoegdheden Devleesschouwer over

Brakel, 21/04/2018 – Open VLD Brakel laat weten dat eerste schepen Hedwin Declercq de bevoegdheden van Stefaan Devleeschouwer overneemt tot een opvolger als waarnemend burgemeester is aangeduid.

Burgemeester Stefaan Devleesschouwer zette gisteren een stap opzij nadat hij woensdag onder invloed van alcohol een ongeval veroorzaakte. “De partij wil in de eerste plaats haar steun uitspreken voor het slachtoffer en zijn familie”, klinkt het bij Herman De Croo. “Dit zijn voor hen zeer moeilijke momenten. Gelukkig is volgens de laatste informatie het slachtoffer intussen buiten levensgevaar. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie. We wensen hen veel sterkte toe. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. Gelet hierop heeft Stefaan Devleeschouwer in overleg met Open Vld Brakel beslist om in het belang van Brakel en het bestuur van onze gemeente zijn opdracht als waarnemend burgemeester neer te leggen. Dit geeft hem de kans om in alle sereniteit zijn verdediging op te nemen. Tot een opvolger als waarnemend burgemeester is aangeduid, neemt de Eerste Schepen  Hedwin Declercq  (uiterst links vooraan op de foto, nvdr.) toe te laten in alle sereniteit zijn verdediging voor te bereiden, zal hij geen persverklaringen afleggen of interviews geven.”