Weerbericht : donnerwetter duiveltjesweer


Het KMI-van-Zottegem verwacht vandaag duiveltjesweer. In de beide Oudenhoofse bergdorpjes kregen de boeren vanochtend tegelijk een blakende zon te verwerken aan een blauwe hemel, afgewisseld met striemende regen, natte hagel, donder en bliksem. In Zottegem stad, Brakel, Geesbergen en Oudenaarde zien ze de buien ook hangen.

Het is april en de grillen zijn het land nog niet uit. Ook jonge onervaren dieren leren omgaan met dit weerfenomeen.

Deze jonge duif werd verrast door het plotse onweder. Eerst zit ze verschrikt de geseling te ondergaan maar snel leert ze zich te beschermen met haar vleugels. Ze zet zich letterlijk ‘uit de wind’ waarmee ze slimmer is dan deze De Beiaard reporter, die absoluut het beestje op digitale pelicule wou vastleggen.

Verantwoording : Geen enkele duif of reporter werd gewond of mishandeld tijdens het maken van de reportage.

SjK