Landelijke Gilde en KWB Oosterzele bezoeken landbouwbedrijf ‘Ons Dagelijks Groen’


Op vrijdag 27 april om 16 u 50 stipt kan je dankzij Landelijke Gilde en KWB Oosterzele het gemengd landbouwbedrijf ‘Ons Dagelijks Groen’ gaan bezoeken. Mis deze unieke kans niet. Een bezoek overwaard.

‘Ons Dagelijks Groen’, Kammenkouterstraat 80 in Meldert, is een gemengd landbouwbedrijf met zorgboerderij, ontstaan vanuit een preibedrijf dat door de jaren heen is gaan kiezen voor verbreding in plaats van schaalvergroting. Naast de productie van prei is er ook de verkoop van verse producten in een automatenwinkel en ook de mogelijkheid tot landbouweducatie. ‘Van zaadje tot prei, verkoop, vers van ‘t veld, land- en tuinbouw dichter bij de mensen’, de troeven van ‘Ons Dagelijks Groen’ in Meldert.
Je maakt tijdens uw bezoek kennis met de productie van preikaas, preibrood, preissandwiches, preipralines, preilikeur. De consument wordt dichter bij de oorsprong van zijn voedsel gebracht. Deze ‘Back tot the roots’ leert je genieten van de basisproducten en ze te herwaarderen.
Deelnemen kost 10 euro, leden LG en KWB Oosterzele betalen 7 euro. Koffie, cake, twee preipralines inbegrepen. Graag je deelname bevestigen uiterlijk op zondag 23 april. Inschrijven via een bestuurslid of   LG-oosterzele@telenet.be, KWBostresela@gmail.com. Afspraak op vrijdag 27 april om 16 u 50 op de parking van het bedrijf.                       Reporter 17