Jazz Zottegem stunt met Viktor Lazlo, Bent Van Looy en The Rosenberg Trio

Het gezellige én gratis stadsfestival Jazz Zottegem at the bib in het Egmontpark georganiseerd door de bibliotheek en CC Zoetegem – dit jaar op zaterdag 9 en zondag 10 juni – heeft heel wat mooie namen op de affiche staan.  Zottegems bekende stadsgenoot Jean Blaute  neemt zoals de voorbije jaren de presentatie voor zijn rekening. Het evenement heeft nog heel wat meer te bieden, mede dankzij de steun van
Vlaanderen.

Het zaterdagnamiddagprogramma (vanaf 14u) zet extra in op sfeer en gezelligheid: een outlet van zomerliteratuur, een vinyl- en muziekverkoop, koffie- en foodtrucks en uitgebreide kinderanimatie. Op het zomerse terras speelt DJ Kaptain E-glow zijn vinyl jazzplaten tussen de optredens door. Het muziekprogramma zaterdag vanaf 17u begint veelbelovend: Richard Rouselet van KollecTif quintet  was jaren trompettist bij Marc Moulin! Een literatuurkenner en artistiek duizendpoot zien ze graag komen
bij Jazz Zottegem: Bent Van Looy doet ‘zijn ding’ solo op piano, wurli en ukelele. The Rosenberg Trio komt uit Nederland en behoort bij de internationale top en staat vooral bekend onder het genre ‘gypsy of swing jazz’ . Afsluiten doet Frank Deruytter met de nieuwe sensatie ‘Otomachine’. Dit vijftienkoppig ensemble werd voornamelijk gekozen uit ons ook al wereldbefaamde Brussels Jazz Orchestra. Otomachine brengt de meest funky opzwepende blazermuziek om de zaterdag dansend mee af te sluiten.

Na Jef Neve vorig jaar komt er opnieuw een absolute topper aan de vleugel te zitten voor het aperitiefconcert zondag: Michel Bisceglia begeleidt niemand minder dan de Belgisch Franse zangeres  Viktor Lazlo. Lazlo brengt haar programma rond Billy Holliday, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan. Zoeter kan een zondagmiddag niet worden! Na hun concert blijft het gezelligheid troef in het Egmontpark met foodtrucks, kinderanimatie, een ‘dixy band’ en jazzy vinylplaatjes van DJ BoekMarc. Het Openlucht Kunstatelier biedt plaats voor plaatselijke kunstenaars en er wordt VR-Art gebracht (virtual reality). Tot slot krijgt het evenement een extra literair tintje: bekend schrijver en performer Christophe Vekeman en vertelcollectief Ratara brengen hun verhalen en gedichten voor jong en oud.

Praktisch

www.jazzzottegem.be

Stadsbibliotheek, Kasteel van Egmont

Gratis toegang

Organisatie: Stadsbibliotheek & CC Zoetegem, i.s.m. Jazz On Sunday

Zaterdag 9 juni 2018 14u-1u – Met presentator Jean Blaute & Dj Kaptain E-Glow, KollecTiv quintet, Bent Van Looy, The Rosenberg Trio, Otomachine

Zondag 10 juni 2018 11u-18u – Aperitiefconcert vanaf 11 uur met Viktor Lazlo en Michel Bisceglia, The Floaters, dj BoekMarc, Open Kunstenatelier en VR art, schrijver Christophe Vekeman en vertelcollectief Ratara