Veel interesse in erfgoed Zottegem : opening nieuw museum


De erfgoeddag in Zottegem was een schot in de roos. Er was ruime belangstelling voor de stadsgidsen. Tevens ging een nieuwe museumkamer open in het voormalige bureel van de burgemeester, in het oude stadhuis. (Lees meer…)

Samen met de prachtige schilderijen in de voormalige raadzaal, de grafkelder onder de kerk, het kasteel van Egmont, het Egmont tapijt en de vele andere memorabilia die de herinnering aan Lamoraal Egmont levendig houden heeft de stad mooie toeristische troeven in de hand tijdens dit herdenkingsjaar.

Lamoraal werd op 05 juni 1568 onthoofd in Brussel. Dank zij de gildenmeesters werd zijn lichaam opgebaard in het Recolettenklooster. Nadien werd hij bijgezet in de dekenale kerk van Zottegem. In 1857 werden de kisten overgebracht naar een nieuwe crypte onder de kerk.

Lees meer en bezoek samen met onze verslaggever de crypte.