Ridders, kastelen en prinsessen kennen geen geheimen voor Herzeelse leerlingen

Op dinsdag 17 april zijn de Burchtdagen van start gegaan. Die worden om de twee jaar georganiseerd door dienst Toerisme van Herzele. De dagen staan in het teken van de middeleeuwen en de geschiedenis van de Burcht. Alle leerlingen van de eerste graad lager onderwijs van de Herzeelse scholen nemen eraan deel.

Drie ervaren gidsen – Luc Hoorens, Luk Beeckmans en Gaby Redant –  dompelen de leerlingen onder in de tijd van ridders, kastelen en prinsessen. De kinderen komen aan de hand van een rondleiding en doe-opdrachten meer te weten komen over de Burcht en zijn verleden. Ze leren o.a. welke wapens een ridder gebruikt, hoe het is om in een kasteel te leven en wat de verschillen zijn met het moderne leven. Op het einde van de dag ontvangen de leerlingen een diploma van dappere ridder of frivole prinses.  De burchtdagen lopen tot en met vrijdag 27 april. Meer dan 300 leerlingen van verschillende Herzeelse scholen zullen de Burcht bezoeken en deelnemen aan de activiteiten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X