Wordt Zottegem de actiefste stad van Vlaanderen?

Sportdienst Zottegem en WSV Egmont stelden voor elke deelgemeente een nieuw wandelparcours op, in het kader van de 10.000 stappenclash.

Dit initiatief, georganiseerd door het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s, heeft als doel elke inwoner 10.000 stappen per dag te laten zetten. De stad die het meeste stappen heeft, krijgt de prestigieuze titel ‘Actiefste stad van Vlaanderen’.
“De Vlaming beweegt te weinig. Amper 4 op 10 beweegt elke dag 30 minuten aan een matige of hoge intensiteit. Een sedentaire levensstijl als deze brengt een heleboel gezondheidsrisico’s mee die makkelijk voorkomen kunnen worden door op een eenvoudige manier te bewegen. Elke dag 10.000 stappen zetten is de ideale manier om op een laagdrempelige wijze genoeg te bewegen, je gezondheid te verbeteren en je beter in je vel te voelen!” vertelt Mara Van den Steen, sportfunctionaris bij de sportdienst van Zottegem.

“We nemen in Zottegem dan ook heel graag deel aan de 10.000-stappenclash. Hiervoor gingen we ten rade bij WSV Egmont, onze Zottegemse wandelvereniging die op een heleboel leden kan rekenen. Zij tekenden voor elke deelgemeente een route uit van rond de vijf kilometer, die de sportdienst tegen 1 mei zal uitpijlen. De tochten worden vervolgens in elke deelgemeente uitgestald op een bord, met de volledige route en afstand. Op die manier kunnen de inwoners een mooie tocht in hun eigen buurt maken. Iedere wandelroute kreeg bovendien een ambassadeur vanuit het college of gemeenteraad toegewezen. Door zelf het goede voorbeeld te stellen hopen we zoveel mogelijk inwoners mee op sleeptouw te nemen.” zegt Peter Roman, schepen van sport.

“Op 12 mei is Zottegem ook middagstad voor de 1000km van Kom op tegen Kanker. Alle mensen die graag ons middagdorp een bezoekje willen brengen en mee de langste erehaag willen vormen kunnen samen met de ambassadeur(s) van iedere wandelroute al wandelend afzakken naar de Bevegemse Vijvers en zo extra stappen verzamelen.” laat Robin Doeraene, coördinator sport, weten.   “Belangrijk is dat de mensen die willen deelnemen aan de 10.000 stappenclash, zich ook inschrijven via de site en dagelijks hun stappen ingeven. De stad en ook de individuele deelnemers kunnen hierbij leuke prijzen winnen. We hopen dat deze maand zoveel mogelijk Zottegemnaren de wandelschoenen aantrekken en voor minstens 10.000 stappen per dag gaan.”

Praktisch

Wil jij je inschrijven als deelnemer en kans maken op verschillende prijzen? Sluit je dan zeker aan bij de groep Zottegem!! Meer info vind je op www.10000stappen.be Inschrijven nu al via de website van de 10.000 stappenclash, op 01 mei staat de teller voor iedereen op nul en kan het optellen beginnen!