Jagers moeten inbinden : het is gedaan met geweervuur in uw achtertuin

Het is afgelopen met het jagen op v éél te kleine (aaneengesloten) percelen. De nonchalante inkleuring van grond als ‘jachtgebied’ is ongedaan gemaakt, ten minste indien u de aanvraag deed om uw private grond te beschermen. (Lees verder…)

Vogelbescherming Vlaanderen nam het initiatief om gegevens te verzamelen van particulieren wiens tuin of zelf volledige eigendom stond ingekleurd als jachtgebied. Dat inkleuren gebeurde ‘zeer ruim’ omdat jagers over een voldoende groot aaneengesloten gebied moeten beschikken om überhaupt te mogen jagen. Tot frustratie van de liefhebbers van de jacht zijn grote aaneengesloten gebieden steeds minder voorhanden. Uw tuin mag daar niet meer bij horen.

Vandaag werden de eerste percelen uitgekleurd op Geo-punt Vlaanderen, zo bevestigde de arrondissementscommissaris aan de vogelbescherming. Particulieren die een aanvraag indienden en al hun rechten gevrijwaard zien, kregen hierover een mail van vogelbescherming.be.

Tegelijk waarschuwt de vogelbescherming dat het best mogelijk is dat uw perceel niet langer deel uit maakt van een jachtgebied maar toch nog niet is uitgekleurd, aangezien daar een vertraging op zit, afhankelijk van de periodieke updates van de Geo-website.

Lees meer over het onderwerp: Is uw tuin jachtgebied? Ligt uw huis in een jachtgebied?