3 atleten van ACG Kern Zottegem veroveren goud!

Ferdinand Nyokila, Marie De Naeyer en Emile De Winne van Atletiek Club Geraardsbergen Kern Zottegem veroverden goud tijdens het provinciaal kampioenschap in Lebbeke afgelopen zaterdag.

Emile De Winne (cadet) kwam als winnaar over de streep op de 300m horden en deed dat in een beresterke tijd van 41.71. Met die tijd nestelt hij zich overigens in de top 3 van de Belgische ranglijst. Dat Ferdinand Nyokila (cadet) als verspringer ook heel wat in zijn mars heeft, is inmiddels bekend: zijn eerste deelname ooit aan een provinciaal kampioenschap leverde hem meteen de provinciale titel op (5.45m). Meer zelfs. Nyokila behaalde in het hoogspringen (1.61m) nog een 2e  medaille (brons). Verder maakte hordenloopster én Belgisch kampioene indoor Marie De Naeyer haar favorietenrol opnieuw waar: heel overtuigend won ze de 80m horden in 12.15. Leverden ook nog opmerkelijke prestaties voor ACG-kern Zottegem: Audrey Van Der Haegen (hinkstapspringen en 400m, scholieren), Julie Lenssens (ver, scholieren) en Jasper de Geeter (800m, cadetten).

ACG behaalde in totaal 5 provinciale titels en 9 podiumplaatsen.  Thijs Roelen (cadet) met ruime voorsprong de 1500m in een knappe 4.18. En met een worp van 48.85m ten slotte bezorgde Jelte De Cock (scholier) zijn club een 5e  gouden medaille. Behaalden verder nog brons: Kobe Van Rie (1500m, scholieren), Elise Frère (800m, cadetten) en Jelte De Cock (discus, scholieren).

Meer info?

Atletiekclub Geraardsbergen

ACG Kern Zottegem