Rugbyspeeltsters gezocht!

De damesploegen van Rhinos Rugby Oudenaarde zijn op zoek naar extra speelsters.

Ze treden sinds dit seizoen aan met 2 teams: een ploeg in 2de nationale divisie (=D2 ploeg) en een ploeg in de challenge divisie (aparte divisie voor startende teams/tweede teams). De D2 ploeg sloot het seizoen af met een derde plaats op 2 punten van leider Brussels Celtic.  De challenge ploeg sloot het seizoen tevens af met een overwinning in Tournai en eindigde op een zeer mooie 5de plaats in een divisie met 10 teams.

Beide teams trainen samen om het groeps- en vriendschapsgevoel hoog te houden en in het weekend wordt dan apart wedstrijd gespeeld. Waar je in terecht komt hangt vooral af van je motivatie en ambitie. “Zo hebben we zeer ervaren en gemotiveerde speelsters die vooruit willen en een plekje in eerste nationale ambi ëren”, klinkt het. “Zij komen vaker aan de start in de D2 ploeg. Anderzijds heb je nieuwe speelsters, die net starten (en mogelijk willen doorstromen naar de D2 ploeg) en tevens ook speelsters die heel graag rugby spelen, maar niet vaak kunnen trainen, een gezin hebben, vooral willen gaan voor het plezier van rugby: zij komen perfect aan hun trekken in de Challenge ploeg.”  

Vlotte integratie

Om de instap laagdrempelig te maken is er de mogelijkheid om te starten tijdens onze beachrugbytrainingen ter voorbereiding van enkele toernooien. Deze trainingen lopen vanaf half mei tot half juli, 1 x per week. Hierbij wordt op zand gespeeld, wat perfect is om de sport te leren op een rustige manier. Vervolgens is er een korte zomerstop en starten de trainingen op gras weer begin augustus, de competitie start half september.

Geïnteresseerde speelsters mogen altijd mailen naar teamverantwoordelijke Sofie Lodens: Sofie.Lodens@rugby-oudenaarde.be of bellen/sms’en op 0472344743.