Radio Star: Exclusief interview met deken Jean-Paul Dreelinck uit Herzele

De ploeg van het wekelijkse programma ‘Helemaal Herzele’ op Radio Star, de lokale radiozender van Herzele, mocht op bezoek bij E.H. deken Jean-Paul Dreelinck. Hij wordt 75 jaar, gaat dit jaar met pensioen en verlaat Herzele.   “Dat doet pijn”, zo vertelde hij aan presentatrice Sarah De Moor. Niet alleen voor hem, maar ook voor zijn huishoudster Anna, die hem al zijn hele carrière volgt. “Een vrouw van één miljoen”, zo noemt hij haar zelf.

Deken Jean-Paul Dreelinck is al 23 jaar lang priester in Herzele. Begin september stopt zijn opdracht. Een opvolger is er nog altijd niet en daar ligt deken Dreelinck duidelijk wakker van. Ook de toekomst van de kerken en erediensten in Herzele baart hem zorgen, zeker omdat er in de toekomst één priester moet komen voor Herzele en Sint-Lievens-Houtem. Hij heeft dan ook een wens voor de Herzelenaar: “Blijf gehecht aan elkaar, blijf zorg dragen voor mekaar”.

Op  www.radiostar.be  kan iedereen het interview opnieuw beluisteren, en… bekijken, want technicus Damien De Leeuw filmde het volledige interview en maakte er een video van. Op zondag 6 mei om 10u00 wordt het interview ook opnieuw uitgezonden op Radio Star (106.5 FM).